Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Première op de Salon van Genève

Renault Scénic XMOD

Personenauto's

De sportieve, elegante Scénic XMOD toont de geslaagde combinatie van de outdoor-stijl van een crossover en de verzorgde stijl van een MPV. Met een verhoogde bodemvrijheid en speciaal nieuw ontworpen lichtmetalen velgen, heeft hij het expressieve design dat zo typisch is voor een crossover: specifieke voor- en achterbumpers, skirts en verchroomde dakdragers. Het nieuwe front is nog expressiever met de nieuwe Renault designidentiteit en de specifieke LED-dagrijverlichting.

TECHNOLOGIE AAN DE BINNENKANT

De bestuurder beschikt over een cockpitachtige ruimte met een exclusieve, vaste middenconsole en diverse bedieningsknoppen. Binnen handbereik bevinden zich de draaiknop van Extended Grip – gloednieuw tractiecontrolesysteem – en de in alle richtingen beweegbare joystick voor de bediening van het multimediasysteem. Het dashboard bevat een TFT-scherm en ook het multimediasysteem met touch screen en de Renault R-Link met internetaansluiting. In de luxueuzere Bose® versie heeft de XMOD een sportstuur, pedalen en een versnellingspook van aluminium en andere nieuwe decoratieve interieurelementen van hoge kwaliteit. Ook kan worden gekozen voor één van de nieuwe bekledingen met siernaden of een rundleder-alcantara pakket.

EXTENDED GRIP AAN DE ONDERKANT 

De Scénic XMOD is de eerste auto van Renault met het gloednieuwe systeem Extended Grip. Dit geavanceerde tractiecontrolesysteem is een evolutie van de antislipregeling. Het zorgt ervoor dat de auto in lastige rijomstandigheden (sneeuw, modder, zand…) extra grip heeft op de weg. Met de draaiknop op de middenconsole kan de bestuurder handmatig kiezen uit drie standen.

In de stand ‘expert’ beheert het systeem het remsysteem, maar houdt de bestuurder zelf de totale controle over het motorkoppel. De stand ‘normale weg’ komt overeen met de klassieke afstellingen van de antislipregeling. Deze stand wordt automatisch ingeschakeld bij een snelheid vanaf 40 km/h. De stand ‘off road’ zorgt voor meer controle over het remsysteem en het motorkoppel naargelang de grip.

EN AL HET DNA VAN DE RENAULT SCÉNIC

De Scénic XMOD heeft ook alle unieke eigenschappen die de Scénic toonaangevend hebben gemaakt in het segment van de compacte MPV. Met een bagageruimte tot 555 l, behoort het laadvolume tot de grootste in zijn klasse. Extra opbergruimtes met een inhoud van niet minder dan 71 l zijn slim verdeeld over het interieur. De Scénic XMOD is eenvoudig, efficiënt en snel in te delen: de losse stoelen kunnen worden neergeklapt of verwijderd en bieden talrijke combinaties voor de inzittenden. De Scénic XMOD is leverbaar met vier Energy-motoren, die hoogwaardige technologie combineren met rijgenot. En de zakelijke rijder profiteert zelfs van slechts 20% bijtelling op de Energy-dieselmotoren. De Renault Scénic XMOD wordt geproduceerd in de fabriek in Douai, Frankrijk.

De Renault Scénic XMOD beleeft op 5 maart 2013 zijn wereldpremière op de Salon van Genève en staat in mei bij de Renault dealer in de showroom. Prijzen en gedetailleerde specificaties worden op een later moment bekendgemaakt.

over Renault Group