Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Sport Formula One Team presenteert R.S.17 in Londen

Autosport

Het Renault Sport Formula One Team lanceert de nieuwe F1-bolide voor 2017. De R.S.17 is vandaag onthuld op een internationaal media-event in Londen.

Tijdens de presentatie ging ook extra aandacht uit naar nieuwe partners en sponsors, waaronder BP, Castrol en MAPFRE, evenals de nieuwe merkidentiteit van Renault Sport die ontworpen is om de band tussen Renault Sport Racing en Renault Sports Cars te versterken.

De R.S.17 wordt aangedreven door de nieuwe R.E.17-powerunit van Renault Sport Racing en deelt geen onderdelen met de R.S.16. Het team heeft de nieuwe F1-auto geheel opnieuw ontwikkeld vanaf een blanco vel papier om te voldoen aan de nieuwe reglementen voor het 2017-seizoen. Het is bovendien de eerste F1-auto die van meet af aan ontworpen is door Renault Sport Racing, gevestigd in het Engelse Enstone en in het Franse Viry-Châtillon.

Tijdens de presentatie waren aanwezig Thierry Koskas, Groupe Renault Executive Vice President Sales & Marketing, Jérôme Stoll, President Renault Sport Racing en Cyril Abiteboul, Managing Director Renault Sport Racing. Ook senior managementleden en de coureurs van het Renault Sport Formula One Team waren aanwezig, evenals voormalig F1-wereldkampioen Alain Prost, Special Advisor bij Renault Sport Racing.

De R.S.17 werd onthuld door de coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer, terwijl Sergey Sirotkin vandaag is gepresenteerd als reserverijder.

Renault Sport Academy verwelkomt Jarno Opmeer
De presentatie van de nieuwe Formule 1-auto in Londen was ook een bijzonder moment voor het Nederlandse racetalent Jarno Opmeer (16). Vandaag werd bekend dat hij met ingang van dit seizoen toetreedt tot de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Renault Sport Formula One Team, dat hem ondersteunt op weg naar hogere raceklassen. Opmeer rijdt komend seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en krijgt op fysiek gebied volledige begeleiding bij Renault Sport Racing in Enstone.

Jérôme Stoll, President Renault Sport Racing:
“De R.S.17 is de eerste auto die vanaf het begin gezamenlijk is gepland en ontwikkeld vanuit Enstone en Viry-Châtillon. We zijn tevreden met het resultaat, het is een prachtige bolide geworden. Behalve het enthousiasme over de R.S.17, hebben we met BP en Castrol ook twee zeer belangrijke, nieuwe partners in huis gehaald. Onze doelstelling voor 2017 is duidelijk. We willen een significante stap voorwaarts maken op het gebied van prestaties en resultaten. We gaan voor de vijfde positie in het constructeurskampioenschap.”

Cyril Abiteboul, Managing Director Renault Sport Racing:
“We hebben voor 2017 een goede uitgangspositie om de stap te maken die we allemaal voor ogen hebben. De R.S.17 is het resultaat van veel lange werkdagen beide locaties. We hebben een sterk team van medewerkers op alle niveaus en zijn zeer verheugd om onze nieuwe coureurs Nico en Sergey te zien samenwerken met Jolyon. Tevens worden we ondersteund door een sterke groep sponsors. Met BP, Castrol, MAPFRE en SMP Racing als nieuwe partners blikken we terug op de succesvolste sponsorwervingscampagne in de paddock. Wij zijn het snelst groeiende F1-team en moeten onze prestaties nu waarmaken op het circuit. Het doel is om elke race punten te scoren.”

Zie voor meer informatie het Engelstalige persdossier

Tags Formule 1

over Renault Group