Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault startklaar voor Dutch Design Week 2019

KANGOO Z.E.   MASTER Z.E.   Persbericht   TWIZY   ZOE

SCHIPHOL-RIJK – Renault maakt zich op voor de Dutch Design Week (DDW), het grootste designevenement van Noord-Europa, dat van 19 tot 27 oktober in Eindhoven gehouden wordt. Renault is wederom partner van het evenement en pakt uit met de nieuwe Renault ZOE - 35 exemplaren van de nieuwe ZOE rijden als Design Rides door Eindhoven - drie conceptcars en lezingen van Laurens van den Acker, Executive Vice President Corporate Design van Renault.

Het thema van de Dutch Design Week 2019 is ‘If not now, then when?’ In een wereld waarin verstedelijking zich snel ontwikkelt en 60 tot 70 procent van de bevolking rond 2030 in steden woont, wordt het een grote uitdaging om mensen op efficiënte, duurzame en betaalbare wijze te vervoeren. Het thema sluit perfect aan op de visie van Renault die gelooft dat mobiliteit in de toekomst elektrisch, gedeeld, verbonden en autonoom zal zijn.

Om zijn visie kracht bij te zetten, toont Renault drie conceptmodellen die voor het eerst in Nederlandse te zien zijn. Het betreft de trilogie EZ-GO, EZ-PRO en EZ-ULTIMO die in het Eindhovense Klokgebouw de toekomstvisie van Renault vertaalt op het gebied van stedelijke mobiliteit in 2030.

Renault ZOE bestverkochte elektrische auto

Renault heeft met ruim negen jaar expertise een sterke positie veroverd als pionier en Europees leider op het gebied van elektrisch rijden. Met ruim 160.000 registraties is de Renault ZOE de bestverkochte elektrische auto in Europa. Met de Renault ZOE, Renault Twizy, Renault Kangoo Z.E. en Renault Master Z.E. biedt Groupe Renault het ruimste aanbod elektrische auto’s. Tegen 2022 zijn er acht volledig elektrische auto’s en twaalf geëlektrificeerde modellen.

Met ruim 160.000 registraties is de Renault ZOE de bestverkochte elektrische auto in Europa

‘Renault ZOE Design Ride’

Om zijn leidinggevende rol te bevestigen, zet Renault 35 exemplaren van de nieuwe Renault ZOE in als ‘Design Ride’. De geheel nieuwe ZOE is voor het eerst in Nederland te zien. Met de Design Rides – die elk van een passend thema voorzien zijn – kunnen bezoekers gratis tussen de 110 verschillende locaties van DDW vervoerd worden. Vorig jaar vervoerden de Renault ZOE ‘Design Rides’ maar liefst 60.000 bezoekers. Daarbij legden zij meer dan 50.000 emissievrije kilometers af. De actieradius van de nieuwe Renault ZOE bedraagt 395 kilometer (WLTP). De nieuwe ZOE is vanaf eind oktober bij de Renault dealer te bezichtigen.

Lezingen Laurens van den Acker

De Nederlander Laurens van den Acker, Executive Senior Vice President Corporate Design van Renault, zal tijdens DDW op 19 en 20 oktober diverse lezingen geven over design en mobiliteit van de toekomst. Tevens organiseert Renault ‘Design de Auto van de Toekomst’. Tijdens deze designcontest vroeg Renault heel Nederland om mee te denken over hoe de ideale auto van de toekomst er uitziet. De eerste afleveringen zijn te zien via designdeautovandetoekomst.nl.

over Renault Group