Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault steunt het initiatief “Decennium van actie voor verkeersveiligheid” van de Verenigde Naties

Persbericht

SCHIPHOL-RIJK - Renault heeft zich de afgelopen 50 jaar continu ingezet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in alle landen waarin de constructeur actief is. Met zijn uitgebreide ervaring verleent Renault zijn volledige steun aan het wereldwijde “Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2011-2020”- initiatief, dat onlangs werd gelanceerd is door de Verenigde Naties.

Aangezien verkeersongevallen wereldwijd de op twee na grootste doodsoorzaak zullen zijn in 2020, heeft de VN de ambitie uitgesproken om in de aankomende 10 jaar 5 miljoen levens te redden. Renault steunt de inspanningen van de VN door bestaande acties voort te zetten en nieuwe acties op te zetten, zowel nationaal als internationaal.

Blijven innoveren om het gamma van Renault nóg veiliger te maken
De bescherming van inzittenden heeft een hoge prioriteit bij Renault, dat aanvullende technologieën ontwikkelt om ongevallen te voorkomen en om inzittenden te beschermen indien er toch een ongeval plaatsvindt. Neem nu het ‘FIX4 SURE’-systeem, een verzameling technologieën toegepast op alle stoelen om verwondingen aan de buikstreek te voorkomen door duiken tot een minimum te beperken. Wat betreft preventieve technologieën ontwikkelde Renault als eerste constructeur ‘4Control’ voor een betere wegligging en stabiliteit. Het bedrijf verbetert binnenkort zijn rijhulpsysteem met “Visio System”, een uitgebreide visuele hulptechnologie die bestuurders waarschuwt voor mogelijke ongevalsituaties, zoals het wisselen van rijbaan en verminderd zicht in het donker.

Alle partijen rondom verkeersveiligheid slaan de handen ineen
Renault ziet verkeersveiligheid als een key issue binnen de volksgezondheid. Daarom is het van belang om nauw samen te werken met de overheid, onderzoeksinstellingen en alle belanghebbenden binnen de samenleving. In Frankrijk voorziet Renault de brandweer van honderden auto’s per jaar zodat ze in realistische omstandigheden kunnen oefenen. Zo kunnen ze hun taak beter uitvoeren en hun eigen veiligheid garanderen.
Renault voorziet hen ook van technische informatie over hoe ze het beste een auto kunnen openknippen om inzittenden te kunnen redden.

Internationaal, en vooral in landen met een snelgroeiend wagenpark, helpt Renault de autoriteiten met het samenstellen van databases over ongevalanalyses – een essentieel element in het verbeteren van de verkeersveiligheid. In navolging hiervan zet Renault samen met de Saint Joseph University in Beiroet een leerstoel op voor onderwijs in en onderzoek naar verkeersveiligheid. Deze leerstoel wordt over een paar maanden opgezet en is toegankelijk voor alle landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Carlos Ghosn, Chairman en Chief Executive Officer van Renault
“We moeten op alle niveaus samenwerken aan veiligere wegen. Om die reden is Renault een actief lid van het Global Road Safety Partnership, een organisatie die overheden, de particuliere sector en de samenleving samenbrengt om de verkeersveiligheid te verbeteren, vooral in opkomende landen die momenteel ongeveer 90 procent van alle verkeersdoden en -gewonden voor hun rekening nemen. Daarom is samenwerking tussen alle partijen een sleutelfactor bij het tot een succes maken van het Decennium van Actie.”

Tags Veiligheid

over Renault Group