Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Symbioz: nieuwe compacte familie-SUV van Renault

Persbericht

Symbioz klinkt als het Franse ‘symbiose’ en is afgeleid van ‘symbiosis’, wat ‘samenleven’ betekent in het oud Grieks. Het is een waarde die diep geworteld is in het DNA van Renault, als fabrikant van auto’s om mee te leven, voor het leven. Bovendien is de nieuwe modelnaam gemakkelijk te begrijpen voor een breed publiek. Het is bekend in verschillende talen, zoals ‘symbiose’ in het Engels, ‘simbiose’ in het Spaans en ‘simbiosi’ in het Italiaans.

Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division: “Voor deze nieuwe, compacte gezinsauto wilden we een naam met een menselijke betekenis die de nauwe band tussen een gezin en hun auto uitdrukt. De naam Symbioz illustreert perfect het leven met onze auto, een plek waar passagiers één zijn met hun voertuig en de omgeving.”

RENAULT SYMBIOZ EN HET DNA VAN ‘AUTO’S OM MEE TE LEVEN’

De Renault Symbioz kenmerkt zich door de nieuwe designtaal van Renault. Met een lengte van 4,41 meter wordt de Symbioz de meest compacte SUV van Renault in het C-segment. Het interieur voldoet aan alle behoeften van een gezin dankzij de royale binnenruimte en voldoende plek voor inzittenden en hun bagage. Daarnaast vertegenwoordigt de Symbioz het beste dat Renault te bieden heeft, waaronder:

 • het nieuw ontwikkelde solarbay panoramadak, gebaseerd op PDLC-technologie waarmee het glazen dak is te verduisteren zonder het te hoeven afdekken.
 • de E-Tech full hybrid aandrijflijn met een systeemvermogen van 107 kW (145 pk) die, in een auto met een gewicht onder de 1.500 kg, zorgt voor veel rijplezier terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft.

RENAULT BLIJFT ZICH FOCUSSEN OP HET C-SEGMENT

Renault staat in verbinding met zijn klanten en is vastbesloten om aan hun behoeften te voldoen, of het nu gaat om particuliere of zakelijke klanten. Om die reden kiest Renault voor een uitgebreid productaanbod in het C-segment met zowel volledig elektrische als hybride aandrijflijnen:

 • E-Tech electric:
  • Renault Megane, high-tech compacte hatchback – 4,20 meter lang.
  • Renault Scenic, de nieuwe standaard voor gezinnen –  4,47 meter lang.
 • E-Tech full hybrid:
  • Renault Symbioz, een compacte familie-SUV – 4,41 meter lang.
  • Renault Austral, een high-tech premium-SUV – 4,51 meter lang.
  • Renault Arkana, een dynamische SUV-coupé – 4,56 meter lang.


Bekijk hier hoe de naam Symbioz tot stand kwam.

over Renault Group