Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault SYMBIOZ: visie op toekomstige mobiliteit

Elektrische auto's   ZOE

SCHIPHOL-RIJK – De Renault SYMBIOZ, die op 12 september a.s. wordt onthuld op de autoshow van Frankfurt (IAA), vertegenwoordigt de visie van Renault voor 2030. Hij speelt in op de verwachtingen van klanten als het gaat om mobiliteit in de stedelijke omgeving, lifestyle en milieu. Het model is een prototype voor toekomstige technologie op het gebied van autonoom rijden, elektrische aandrijving en connectieve mobiliteit.

De naam SYMBIOZ is afgeleid van ‘symbiosis’: een Oudgrieks woord voor ‘samenleven’. Renault is ervan overtuigd dat de auto van de toekomst functioneert door permanente interactie met de omgeving, de infrastructuur en de digitale levensstijl van de inzittenden. De letter ‘Z’ verwijst naar Z.E., de elektrische en dus emissievrije aandrijftechniek van de Renault SYMBIOZ.

Bezoekers van de IAA worden uitgenodigd om meer te weten te komen over de toekomstvisie van Renault. Thierry Bolloré, Chief Competitive Officer bij Groupe Renault, en Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design, presenteren de Renault SYMBIOZ tijdens de persconferentie op dinsdag 12 september 2017, om 9.50 uur op de Renault-stand in hal 8.

over Renault Group