Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Twizy brengt zomer door op Schiphol

Elektrische auto's

Reizigers op Amsterdam Airport Schiphol komen in juli en augustus twee 100 % elektrische Renault Twizy’s tegen. Bij besteding van meer dan 25 euro ontvangen klanten in de winkels achter de paspoortcontrole bovendien een kraskaart waarmee ze een van de drie Twizy’s die Shopping Centre Schiphol verloot, kunnen winnen.

Het winnen van een Renault Twizy is onderdeel van de ‘shopping weeks’-actie die Schiphol in juli en augustus organiseert. Reizigers kunnen de elektrisch aangedreven Renaults bewonderen in de See Buy Fly drankenwinkel achter de paspoortcontrole in Lounge 1. Ook op Schiphol Plaza tussen aankomsthal 1 en 2 staat een elektrisch aangedreven Twizy. Deze samenwerking tussen Renault en Schiphol is een logische stap: beide partijen hebben duurzame mobiliteit hoog in het vaandel staan en zetten zich dan ook graag in om een emissievrij voertuig als de Twizy te promoten.

Baanbrekende elektrische auto

De Twizy is Renaults baanbrekende, elektrisch aangedreven stadsauto. Deze ultracompacte – 2,34 m lange en 1,24 m brede – tweezitter is niet alleen wendbaar en praktisch, maar ook 100 % schoon dankzij zijn elektrische aandrijving. Op een standaard stadsrit inclusief parkeren levert de Renault Twizy een tijdwinst op van maar liefst 25 % zonder één druppel benzine te verbruiken. Dankzij het panoramische uitzicht, de smalle voorruitstijlen, de 6,8 meter kleine draaicirkel en de parkeersensoren (als accessoire leverbaar) maakt de Renault Twizy kinderspel van binnendoorroutes.

Hoge mate van veiligheid

Ondanks zijn compacte afmetingen biedt de Twizy door zijn solide constructie een hoge mate van veiligheid, gebaseerd op de ervaring die Renault op dat gebied heeft. De Renault Twizy is uitgerust met een bestuurdersairbag, een vierpuntsgordel voorin en een driepuntsgordel achterin. Verder is het innovatieve onderstel voorzien van een door Renault Sport Technologies ontwikkeld remsysteem met vier schijfremmen. Handig zijn verder de twee afsluitbare dashboardkastjes en de opbergruimte van 31 liter achter de passagiersstoel.
De Renault Twizy staat sinds dit voorjaar bij de Renault Z.E.-dealers, voor prijzen vanaf 6.990 euro, inclusief BTW en BPM.
Tags Twizy
foto's

over Renault Group