Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault viert 125-jarig bestaan bij Rétromobile 2024

Renault staat tijdens de 48ste editie van Rétromobile – die van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024 plaatsvindt in Paris Expo Porte de Versailles – stil bij het 125-jarig jubileum van het merk. Ter gelegenheid van het evenement presenteert Renault in Hal 1 een aantal historische racemodellen van de avonturen van het merk in de luchtvaart. Als producent van auto’s voor het leven zet Renault ook de auto voor het volk in het zonnetje. Om het erfgoed van het merk levend te houden, zijn er tevens speciale diensten voor verzamelaars beschikbaar.

LEGENDES OP DE WEG EN IN DE LUCHT

Behalve de introductie van de nieuwe Renault Rafale E-Tech full-hybrid op de stand van Renault, toont het merk ook een replica van de legendarische Caudron-Renault Rafale C.460. Deze luchtracer werd ontwikkeld na de overname van luchtvaartbedrijf Caudron door Louis Renault in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Renault was destijds de eerste autofabrikant die lichte motoren voor de luchtvaartindustrie ontwierp en produceerde. Louis Renault streefde naar geavanceerde aerodynamica en schakelde Marcel Riffard in, een luchtvaart- en auto-ingenieur die verschillende recordbrekende modellen voor het merk ontwierp, naast het Caudron-Renault Rafale-vliegtuig. Om stil te staan bij deze unieke en vooral bijzondere geschiedenis presenteert Renault vijf succesvolle racemodellen die zijn geïnspireerd door deze zoektocht naar technologische uitmuntendheid en prestaties:

  • Renault 40CV (1926): een eenzitter, aangedreven door een motor van ruim 9.000 cc.
  • Renault Nervasport (1934): een auto die negen internationale records en drie snelheidsrecords brak.
  • Renault-Riffard 4CV tank (1956): een auto met het profiel van een vliegtuigvleugel.
  • Renault Etoile Filante (1956): een experimentele auto met een turbinemotor van 270 pk.
  • Renault Dauphine ‘Speed ​​Week’ (2016): een auto gebouwd ter gelegenheid van de zestigste. verjaardag van het wereldrecord dat Etoile Filante in 1956 vestigde op de Bonneville Salt Flats (USA).

Renault presenteert ook een speciale collectie van deze recordbrekende modellen op Rétromobile. De collectie is te koop in de winkel en ook online: theoriginals-store.renault.com/en/. Bezoekers kunnen daarnaast een nieuw ontwerp ontdekken van The Originals Renault – La Collection1: Mute The Hot Rod (2023), een volledig elektrische hot rod.

EEN ORIGINEEL EERBETOON AAN DE AUTO VOOR HET VOLK

In de aanloop naar de onthulling van de 100% elektrische Renault 5 E-Tech electric op 26 februari op de autoshow van Genève, presenteert Renault drie harsmodellen van de Renault 5 Prototype, waarbij voor het eerst de officiële kleuren van het productiemodel worden onthuld. Voor dit icoon van de popcultuur koos Renault voor een eigentijds palet in de tinten elektrisch geel, blauw en groen, wat doet denken aan de revolutionaire kleuren van het originele model dat in 1972 op de markt kwam.

SPECIALE DIENSTEN VOOR VERZAMELAARS

Het team van Originals Renault Services is aanwezig op de stand om informatie en administratieve ondersteuning te bieden aan eigenaren van Renault voertuigen die ouder zijn dan dertig jaar. Het platform theoriginals-services.renault.com/ is sinds 1 september 2022 online en biedt een breed scala aan diensten, waaronder het aanvragen van documenten die essentieel zijn voor de registratie en herkenning van de klassieke voertuigen van het merk.

1 Een levende collectie, beschermd, onderhouden en beheerd door Renault.

over Renault Group