Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Veelbelovend Renault Z.E.-model voor het eerst in Nederland

Renault ZOE debuteert op Ecomobiel 2012

Elektrische auto's

Op 9 en 10 oktober a.s. staat Ahoy Rotterdam volledig in het teken van Ecomobiel: de grootste vakbeurs voor duurzame mobiliteit in de Benelux. Voor Renault is deze beurs, waar innovatieve en efficiënte mobiliteitsoplossingen samenkomen, een uitgelezen mogelijkheid voor de nationale première van de geheel nieuwe 100% elektrische ZOE.

Het Nederlandse debuut van de Renault ZOE is een van de absolute hoogtepunten van Ecomobiel 2012. De nieuwste toevoeging aan het Renault Z.E.-gamma bevat alle technische en elektrische kennis die Renault in zijn 110-jarige geschiedenis heeft opgedaan en markeert het begin van een nieuw tijdperk.
De Renault ZOE heeft het front dat de nieuwe visuele identiteit van Renault weergeeft. De ZOE is specifiek ontwikkeld als 100% elektrische auto en bevat op technisch gebied maar liefst zes wereldprimeurs en zestig patenten.

De Renault ZOE staat begin 2013 bij de Renault Z.E.-dealer in de showroom.

Het Z.E.-model onderscheidt zich vooral door het gebruiksgemak dat hij biedt. Zo beschikt de Renault ZOE over een riante kofferbakruimte van maarliefst 338 liter. Het is tevens de eerste elektrische auto die met diverse vermogens (van 2,3kW tot 43 kW) kan worden opgeladen, met een oplaadtijd die varieert van dertig minuten tot tien uur. Ook is het de eerste in serie geproduceerde elektrische auto met een maximale actieradius van 210 kilometer (volgens de NEDC certificering). Het bereik is mede te danken aan het standaard aanwezige ‘Range OptimiZEr-systeem’. Dit bestaat uit een regeneratief remsysteem, een uniek gecombineerde koel- en verwarmingssysteem met minimale belasting en speciale Michelin Energy E-V-banden. Nog een primeur is het Renault R-Link-systeem: een innovatief 7-inch touchscreen met navigatie en Renault Connected Services.

Wat de Renault ZOE vooral bijzonder maakt, is de aantrekkelijke prijsstelling. De Renault ZOE is leverbaar voor prijzen vanaf 20.990 euro incl. BTW. De batterij wordt gehuurd voor een bedrag vanaf 79 euro per maand, incl. BTW met een kilometrage van 12.500 km/jaar en een looptijd van 36 maanden. Met de nieuwe, stijlvolle Renault ZOE wordt emissievrije mobiliteit bereikbaar voor een brede groep consumenten.

Naast de ZOE toont Renault ook zijn andere drie 100% elektrische modellen tijdens Ecomobiel 2012, namelijk de Twizy, Fluence Z.E. en Kangoo Z.E. Deze drie modellen zijn tevens beschikbaar voor een proefrit.

Het tijdperk van ‘elektrisch rijden voor iedereen’ begint bij de vierde editie van Ecomobiel, op 9 en 10 oktober a.s. in Ahoy Rotterdam.

over Renault Group