Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault ZOE ingezet als scanauto voor parkeerhandhaving in Bergen op Zoom: de eerste elektrische scanauto ter wereld

Elektrische auto's   ZOE

SCHIPHOL-RIJK – Gemeente Bergen op Zoom heeft de volledig elektrische en emissievrije Renault ZOE ingezet als scanauto. Deze handhavings- en toezichtauto (HTS-auto) neemt het handmatige productiewerk van de parkeerbeheerders over. Hierdoor kan de gemeente de focus op kwaliteitshandhaving leggen.

In de gemeente Bergen op Zoom staat duurzaamheid hoog op de agenda. Daarom wordt bij nieuwe projecten altijd gezocht naar een zo duurzaam mogelijke oplossing. Zo ook voor de doorontwikkeling in het parkeerbeleid. Wethouder Yvonne Kammeijer: “Dit was een uitdaging omdat wat we voor ogen hadden nog niet bestond. De gemeente heeft Parkeerbeheer Bergen op Zoom gevraagd om met een duurzame oplossing te komen. Parkeerbeheer heeft met de leveranciers gekeken naar de mogelijkheden voor een volledig elektrische auto. En dat is gelukt met de nieuwe Renault ZOE in combinatie met een ScanGenius scansysteem.”

De HTS-auto wordt onder andere ingezet voor parkeerhandhaving, fout parkeren, milieuhandhaving, toezicht en signalering Openbare Ruimte en parkeer-onderzoek. Verdere mogelijkheden voor inzet in de regio worden onderzocht.

over Renault Group