Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault ZOE wint de 2014 Rallye Monte-Carlo ZENN

Autosport

SCHIPHOL-RIJK – Renault heeft met de ZOE de 5e editie van de prestigieuze Rallye Monte-Carlo ZENN gewonnen. Ondanks de ongunstige weersomstandigheden, behaalde de volledig elektrische auto behaalde de eerste plaats in alle 4 de categorieën.

De vijfde ZENN Rally (Zero Emissions, No Noise) werd van 21 tot en met 23 maart gehouden in Monaco. Deze klasse is uitsluitend voor volledig elektrisch aangedreven auto’s. Drie teams reden met de Renault ZOE. Negen automerken deden mee en in totaal waren er vijf trofeeën te winnen. Na tweehonderd kilometer aan speciale etappes  met extreme neerslag bleek de Renault ZOE de grote winnaar met een eerste plek in alle categorieën.

Trofeeën werden uitgereikt voor de laagste energieconsumptie, de regelmatigste tijden, gebruikersgemak, het team en de auto met de meeste overwinningen.

De berijders van de drie teams waren ook lovend over de ZOE. Ze waren vooral te spreken over de gebruikersvriendelijkheid, de snelle acceleratie, de goede wegligging, de precieze actieradius-indicatie, de actieradius en het snelle opladen.

over Renault Group