Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De elektrische revolutie van Dacia

Rijden met de nieuwe Dacia Spring

Dacia   Spring

EEN NIEUWE r-EV-olutie

Dacia heeft de auto-industrie op zijn kop gezet met zijn economische model en zijn auto’s en door te focussen op de fundamenten van betaalbare, moderne voertuigen.

Zo zorgde de Logan bij zijn lancering in 2004 voor een democratisering van de nieuwe auto, schudde de Duster het SUV-segment door elkaar en staat de Sandero in Europa al jaren op één in de verkoop aan particuliere klanten. De Sandero kreeg onlangs een update en zet een nieuwe maatstaf voor de essentiële, eigentijdse auto.

Nu begint Dacia aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met de onthulling van zijn eerste 100% elektrische model: de Dacia Spring. Het startschot voor Dacia zijn intrede op de markt van de elektrische stadsauto’s werd in maart 2020 gegeven met de presentatie van de Dacia Spring Electric showcar.

Dacia, een merk van Groupe Renault, heeft toegang tot de knowhow en unieke ervaring die de niet alleen Groupe Renault maar ook de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd als pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit.

Als goedkoopste elektrische auto op de Europese markt is elektrische mobiliteit nu binnen het bereik van velen, niet alleen van weinigen. De vernieuwende SUV-look van de Dacia Spring gaat gepaard met buitengewoon veel binnenruimte voor vier personen, een eenvoudige en betrouwbare elektromotor en een geruststellende actieradius. Het is een veelzijdige en praktische stadsauto. De actieradius komt uit op 230 km (WLTP) en zelfs 305 km op stadswegen (WLTP-City).

De Dacia Spring is leverbaar in drie varianten, die aansluiten op het specifieke gebruik van de doelgroep:

Nieuwe Dacia Spring consumentenversie, de volledig elektrische auto die elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maakt. Als pre-order te bestellen vanaf 1 april 2021 en de eerste leveringen starten in de herfst.

Nieuwe Dacia Spring Business, de oplossing voor professionals en deelautodiensten, met een onverslaanbare prijs. Te bestellen vanaf de tweede helft van 2021.

Nieuwe Dacia Spring Cargo, de lichte bedrijfswagenversie van de nieuwe Spring, zonder achterbank en met een grote laadruimte van 1.100 liter en een laadvermogen van 325 kg. Ideaal als alternatief voor een elektrische bedrijfswagen voor bijvoorbeeld bezorgdiensten. Leverbaar vanaf begin 2022 (de mogelijkheden voor de Nederlandse markt worden nog onderzocht).

De nieuwe Dacia Spring is leverbaar vanaf € 17.890,-* of vanaf € 159,- financiering per maand**. De consumentenprijs is inclusief de batterij.

De Dacia Spring voldoet aan alle voorwaarden voor de overheidssubsidie op de aanschaf van 100% elektrische auto’s en vormt daarmee in 2022 een nog unieker aanbod voor particuliere klanten.

De nieuwe Dacia Spring is als pre-order te bestellen vanaf 1 april via de Dacia website. De eerste auto’s worden in de herfst geleverd. Bestellen bij de dealer is mogelijk vanaf medio juni.

Lees het volledige persdossier van de Dacia Spring

* Consumentenadviesprijs is prijs inclusief: kosten rijklaar maken (uitgebreide routeservice gedurende de garantieperiode, lifehammer, transportkosten, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, handlings- en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem en activatie gratis connectiviteit t.w.v. € 705,60 (incl. 21% btw), registratiekosten (t.w.v. € 53,40, btw-vrij) recyclingsbijdrage (t.w.v. € 30,- incl. 21% btw) en Beheersbijdrage Lithium-Ion batterij (t.w.v. € 31,- incl. 21% btw).

** Dacia Spring Comfort voor € 159,- per maand o.b.v. € 17.890,- consumentenadviesprijs, € 9.219,98,- aanbetaling, € 0,- slottermijn, € 8.670,02,- kredietbedrag, looptijd 60 maanden, € 18.759,98,- totaal te betalen bedrag. Aflopend krediet met vaste debetrentevoet/jaarlijkse kostenpercentage van 3,9% verstrekt door RCI Financial Services B.V. (KvK-nummer 30055070, AFM-vergunningsnummer 12009781), gevestigd aan de Boeingavenue 275, 1119 PD te Schiphol-Rijk.

over Dacia