Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Rob Kamphues bestuurt spectaculaire Renault R.S. 01 tijdens Jumbo racedagen op Circuit Zandvoort

Autosport

Coureur en tv-presentator Rob Kamphues neemt met de Renault R.S. 01 deel aan de Jumbo Racedagen, die 20 en 21 mei a.s. op Circuit Zandvoort worden gehouden. De Renault R.S. 01 is een spectaculaire raceauto met 500 pk en een topsnelheid van 300 km/u. Het model is vernoemd naar de eerste Formule 1-auto van Renault uit 1977.

Tijdens het grootste familie race-event van Nederland rijdt de R.S. 01 mee in de raceklasse ‘GT & prototype Supercar Challenge by Hankook’. Kamphues deelt zijn stoeltje met teamgenoot en autojournalist Sandor van Es, waarmee hij samen uitkomt voor het Renault Sport Benelux Team.

Dit raceteam wordt ondersteund door Renault Nederland en Renault België Luxemburg en geleid door de Nederlandse Renault Sport routinier Frans Verschuur. “Met deze ervaren rijders is een podiumplaats haalbaar”, zegt de eigenaar van raceteam Equipe Verschuur, dat in 2016 met de Renault R.S. 01 en coureur Pieter Schothorst de internationale Renault Sport Trophy klasse won.

“Het is een eer om voor Renault en Equipe Verschuur te mogen rijden. De R.S. 01 is de snelste auto die ik ooit heb bestuurd. Het feit dat Frans Verschuur en het Renault Sport Benelux Team mij samen met Sandor van Es zo’n apparaat toevertrouwen, maakt mij enorm trots”, zegt Kamphues.

Hier alvast een voorproefje van wat we van Kamphues en Renault Sport Benelux Team kunnen verwachten tijdens de Jumbo Racedagen. Bekijk hier de video.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.circuitzandvoort.nl.

over Renault Group