Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Sterke verdichting van netwerk 43 kW AC-snelladers

Snelladers van Allego & The New Motion voor Renault ZOE

Elektrische auto's

SCHIPHOL-RIJK - Allego en The New Motion, aanbieders van laadoplossingen voor elektrische auto’s, zijn een samenwerking gestart met het plaatsen van snelladers die geschikt zijn voor de Renault ZOE. Dit jaar zijn dat er minimaal 32, verspreid over Nederland. Daarmee neemt de landelijke dekking van snellaadstations voor de Renault ZOE flink toe. Op deze plaatsen is het nu mogelijk om met 30 minuten opladen minimaal 100 kilometer bereik te genereren.

De Renault ZOE is de enige 100% elektrische auto die standaard is uitgerust met de zogenaamde ‘Caméléon™ lader’. Deze oplader waar Renault een patent op heeft, is geschikt voor elk vermogen tot 43 kW en benut altijd het maximale vermogen van elk type laadpunt. Hiermee is de ZOE gemiddeld 3 keer tot 6 keer sneller opgeladen dan enige andere elektrische auto. Met de opening van de nieuwe 43 kW AC-snelladers van Allego en The New Motion is het nu mogelijk voor Renault ZOE-rijders om in slechts 30 minuten een lege batterij nagenoeg vol op te laden. Het bereik van de Renault  ZOE is vastgesteld op 210 kilometer (volgens NEDC). Dit komt overeen met een reëel bereik tussen de 100 en 150 km.

De 43 kW AC-snelladers van Allego komen te staan bij locaties uitgekozen door The New Motion, zoals hotels en restaurants van de ketens Tulip Inn, Van der Valk en AC. Inmiddels zijn er in totaal 20 snelladers gebruiksklaar en volgen er spoedig nog 12. Voor een overzicht van de geplande locaties zie ook Google Maps:
https://mapsengine.google.com/map/u/0/edit?hl=nl&authuser=0&mid=z8P6OjVlhVb4.k6WdQhZoLyyo. De snellaadlocaties zijn onderweg ook te vinden via een Smartphone App, zie hiervoor: www.thenewmotion.com/producten/app-voor-iphone-en-android. De laatste ontwikkelingen met betrekking tot de snelladers zijn te volgen via Twitter,  @AllegoCharging en @thenewmotionnl.

Tags Laden ZOE

over Renault Group