Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Stadsritten in elektrische Renault ZOE

Speciale Renault Mégane R.S. voor F1-coureur Giedo van der Garde

MEGANE R.S.   Personenauto's

De Nederlandse Formule 1-coureur Giedo van der Garde rijdt sinds kort niet alleen met Renault-power op het circuit, maar ook op de openbare weg. En niet zomaar een, maar een die perfect bij zijn staat van dienst past: een Mégane R.S. in Caterham F1-kleuren.

Giedo van der Garde is dit jaar één van de tweeëntwintig coureurs in de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. Achter het stuur van zijn Caterham F1-bolide heeft hij de beschikking over 750 pk, afkomstig van een 2.4-liter V8 Renault-motor. Voor iemand die dit soort kracht en bijbehorende snelheid is gewend, is maar één Renault de juiste: een Mégane R.S.

De Mégane R.S. is uitgedost in Caterham F1-kleuren met het startnummer 21 van Giedo van der Garde in de Formule 1 en tevens belettering van sponsor McGregor. De zeer sportieve sportcoupé levert een derde van het vermogen van de Caterham F1, wat neerkomt op 265 pk.

Het rijden in de Mégane R.S. wisselt Giedo van der Garde af met korte stadsritten in de nieuwe 100% elektrische Renault ZOE. De Formule 1 know-how draagt sinds 35 jaar bij aan de ontwikkeling van techniek voor serie geproduceerde modellen. Giedo maakt achter het stuur van de Renault ZOE kennis met techniek die in 2014 wordt toegepast in de nieuwe Renault-aandrijflijn die voldoet aan de milieuvriendelijkere F1-regelgeving.

Tags Mégane R.S.

over Renault Group