Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Raceauto ontworpen voor nieuwe klasse in World Series by Renault

Spectaculaire Renault Sport R.S. 01 op AutoRAI

Autosport

SCHIPHOL-RIJK – Renaults passie voor autosport krijgt op de AutoRAI een extra boost. Het Franse merk haalt namelijk zijn jongste racecreatie naar Amsterdam: de spectaculaire Renault Sport R.S. 01 met 367 kW (500 pk) vermogen en een topsnelheid van 300 km/uur. Samen met de andere showprimeur, de Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy, krijgt de stand een sterke sportieve signatuur.

De Renault Sport R.S. 01 is speciaal ontwikkeld voor de raceklasse Renault Sport Trophy, onderdeel van de World Series by Renault 2015. De raceauto valt op door een spectaculaire en ook aerodynamisch uitgekiende vormgeving. Het ontwerp is tot stand gekomen onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker – Senior Vice President Corporate Design van Renault. De voorbumper en de grote achtervleugel zorgen voor veel neerwaartse druk, zodat grip bij hoge snelheden maximaal is. Op topsnelheid bedraagt de downforce maar liefst 1,7 ton.

Vedergewicht met topprestaties
De prestaties van de middenmotor komen bovendien goed uit de verf door het lage gewicht. Dankzij een monocoque van koolstof weegt de nieuwe raceauto slechts 1.100 kg. De 3,8-liter V6-motor produceert 367 kW (500 pk) vermogen en 600 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële zevenversnellingsbak. Michelin-banden en Öhlins- schokdempers zorgen voor een optimale wegligging. Koolstofvezel remschijven met een diameter van 380 mm en schijfremmen met zes zuigers per remklauw brengen de Renault Sport R.S. 01 veilig en snel tot stilstand.

Renault Sport Trophy-klasse
De Renault Sport Trophy biedt plaats aan twintig zogenoemde Pro-Am-teams, bestaande uit een professionele coureur en een amateur. De winnaar van de Pro-categorie krijgt een uitnodiging om mee te doen aan een speciaal trainingsprogramma met onder meer een simulator, mediatraining en een fysieke training. Na deze training gaat de winnaar naar Japan, om als onderdeel van het NISMO-team mee te rijden in het Japanse Super GT-kampioenschap. De winnaar van de amateurs krijgt de kans om in de LMP2-klasse deel te nemen aan de 24-uursrace van Le Mans in 2016. Namens Nederland neemt Equipe Verschuur deel aan de Renault Sport Trophy raceklasse met twee auto’s.

Racekalender 2015 World Series by Renault
30-31 mei: Spa-Francorchamps, België
13-14 juni: Hungaroring, Hongarije
29-30 augustus: Silverstone, Engeland
12-13 september: Nürburgring, Duitsland
26-27 september: Le Mans, Frankrijk
17-18 oktober: Jerez, Spanje

Tags AutoRAI R.S.

over Renault Group