Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Take it Twizy

Elektrische auto's

PLUG INTO THE POSITIVE ENERGY De Renault Twizy is een robuuste, comfortabele tweezits funmobiel die met een volledig innovatief design het startschot geeft voor de 100% elektrische revolutie. De Twizy is vanaf het begin ontworpen als een mobiel die de autowereld opschudt met zijn opvallende verschijning. Vooral in drukke grote steden is de Twizy dé oplossing op het gebied van mobiliteit. Net als de Twingo of de Espace dat eerder deden, anticipeert deze Renault op de behoeften van de gebruikers. De Twizy komt met een nieuw ontwerp, waarin het gehele DNA van Renault zit verpakt.

De Twizy staat klaar om steden te elektrificeren! Renault is baanbrekend op dit gebied; het is de enige constructeur die vanaf nu met de Fluence Z.E., de Kangoo Z.E. en de Twizy een uniek gamma betaalbare elektrische auto’s aanbiedt. In het najaar zal dat aantal worden aangevuld met de ZOE. De opvallend afwijkende Twizy is ontwikkeld door Renault Sport Technologies en wordt gemaakt in de Renault-fabriek in Valladolid in Spanje. Hij staat vanaf 5 april bij de Renault Z.E.-dealer vanaf € 6.990 incl. BTW en BPM.

DE TWIZY, EEN VRIJE ELEKTRON IN DE AUTOWERELD
Er zijn iconen die iedereen kopieert, en anderen die zo’n icoon worden. De geniale creaties van Renault, met de Twingo, Espace en Scénic, behoren tot de eerste categorie; met twee à drie jaar voorsprong op de concurrentie is de Twizy nu al een icoon.
De Twizy is vanaf het begin ontworpen als een 100% elektrische mobiliteitsoplossing voor in de stad en is uniek op de markt. Hij werd in september 2009 onthuld op de IAA in Frankfurt in de vorm van een avant-gardistisch concept en staat in april bij de Renault Z.E.-dealers. Met de Twizy heeft Renault geen specifieke klant voor ogen. Het model richt zich zowel op vrouwen als mannen, op jongeren en op zakenmensen. Hij is geschikt voor iedereen die een bijzondere auto zoekt die veel emotie oproept en zowel zuinig als milieuvriendelijk is.

Een uniek concept om je sneller te verplaatsen dan in een auto…
Je kunt stil zijn en toch veel opzien baren! De Twizy biedt een ongelofelijke nieuwe tweezits oplossing voor mobiliteit in de stad. Met zijn ultracompacte afmetingen (2,34 m lang, 1,24 m breed) en zijn zeer lage zwaartepunt, wurmt de Twizy zich door elk gaatje en past hij op het kleinste parkeerplekje. Het kost de Twizy slechts zes seconden om op te trekken van 0 tot 45 km/h (zelfde acceleratievermogen als een 125 cc scooter over 50 meter). De Twizy is een zeer efficiënte vierwieler. Bij een standaard stadrit levert hij 25% tijdwinst op – inclusief parkeren – zonder één druppel benzine te verbruiken. Met zijn panoramisch zicht, zijn zeer smalle voorruitstijlen, de open constructie, de draaicirkel van 6,8 meter en z’n parkeersensoren (beschikbaar als accessoire), worden kruip-door-sluip-door manoeuvres kinderspel.

… veiliger en comfortabeler dan een twee- of driewieler…
De Twizy profiteert van de ervaring van Renault op het gebied van veiligheid. Vier wielen zijn vanzelfsprekend veel veiliger dan twee of drie. Daarbij komt nog het innovatieve chassis met vier schijfremmen dat stevig op de weg ligt en exclusief is ontwikkeld door Renault Sport Technologies. Hij heeft een sympathiek voorkomen, ongebruikelijke afmetingen en een beschermende cocon die ruimte biedt aan maximaal twee inzittenden. Een bestuurdersairbag, vierpuntsgordel vóór en een driepuntsgordel achter maken het geheel compleet. Met de optionele switchblade deuren biedt de Twizy efficiënte bescherming tegen slechte weersomstandigheden en tocht. Zijn twee afgesloten dashboardkastjes (van 3,5 en 5 liter, waarvan de laatste afsluitbaar met de contactsleutel) bevatten een 12V-aansluiting. Achter de rugleuning van de passagiersstoel is een extra opbergruimte van 31 liter.

over Renault Group