Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Ted Boers aangesteld als Alpine Brand Director in Nederland

Alpine

Ted Boers is per 1 april 2024 aangesteld als Alpine Brand Director binnen Renault Group Nederland. De aanstelling van Boers markeert het startsein van een nieuw hoofdstuk voor het merk Alpine in Nederland. Hij rapporteert rechtstreeks aan Anouk Poelmann, CEO Country Managing Director Renault Group Nederland.

Alpine ontwikkelt zijn eigen ‘Dream Garage’, bestaande uit 100% elektrische modellen. De eerste daarvan is de Alpine A290, die halverwege dit jaar wordt onthuld. Daarna volgt een C-segment Crossover GT. De geheel nieuwe A110 – een icoon en de vaandeldrager van het erfgoed en de knowhow van Alpine – volgt eind 2026 met 100% elektrische aandrijving. Deze A110 wordt het eerste model op het Alpine Performance Platform (APP). Dat platform zal tevens als basis dienen voor de daaropvolgende modellen binnen de Alpine Dream Garage.

Met de volledig elektrische Alpine Dream Garage breekt een nieuw hoofdstuk aan voor Alpine. Als Alpine Brand Director wordt Ted Boers in Nederland verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe organisatiestructuur, het verder uitbreiden van het dealernetwerk en het vormgeven van de verkoopstrategie voor Alpine. Met zijn kennis en ervaring zal Boers een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de verdere ontwikkeling en groei van het merk in Nederland.

Ted Boers begon zijn carrière bij Renault in 2004, waar hij startte in de aftersales als Sales Manager Parts en Accessories. Vervolgens vervulde hij de functie van Area Sales Manager binnen de Directie Verkoop, waarna hij in 2015 aan de slag ging als Sales Manager bij Renault Nederland. Momenteel is Boers actief als Renault Sales Director, een functie die hij sinds 2021 bekleedt. Voordat Boers bij Renault in dienst trad, deed hij ruime automotive ervaring op als Account Manager Automotive bij Solera Nederland. Boers studeerde aan de Hogeschool Utrecht, waar hij de HBO-bacheloropleiding Commerciële Economie voltooide.

over Alpine