Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Thibault Paland nieuwe Algemeen Directeur Renault Crédit International (RCI) Benelux

Persbericht

SCHIPHOL-RIJK – Thibault Paland is per 1 juli 2016 benoemd tot Algemeen Directeur van RCI Benelux. De Fransman vervangt Marc de Buffevent en is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van RCI in Nederland, België en Luxemburg.

Thibault Paland is geboren in 1972 in Nantes. Na zijn studie aan de Ecole de Commerce ESG in Parijs begint hij in 1997 als sales manager bij RCI Frankrijk (DIAC). Twee jaar later wordt hij daar benoemd tot regionaal verantwoordelijke Key Accounts. In 2001 stapt hij over naar Renault Parc Entreprises (joint venture tussen Renault & DIAC Verhuur) waar hij tot 2008 verschillende functies uitoefent, onder meer als Directeur Key Accounts. In 2008 gaat hij opnieuw bij DIAC aan de slag, onder andere als Verkoopdirecteur Regio Nancy en Parijs. In 2013 wordt hij benoemd tot Directeur-Generaal van DIAC Verhuur en Adjunct-Directeur Parc Enterprises.

Over RCI:
RCI Benelux is een dochteronderneming van RCI Banque SA. RCI Banque SA is voor 100% dochteronderneming van Renault SAS en heeft zijn hoofdkantoor in het Franse Noisy-le-Grand. RCI Banque staat in voor de verkoopfinanciering van de merken van de Groupe Renault (Renault, Renault Samsung Motors, Dacia) wereldwijd en van de Nissan Groep (Nissan, Infiniti) hoofdzakelijk in Europa, Rusland en Zuid-Amerika.

over Renault Group