Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Laguna modeljaar 2013 (zakelijk) aantrekkelijker dan ooit

Vanafprijs vernieuwde Renault Laguna onder 30.000 euro

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – De Renault Laguna modeljaar 2013 arriveert in juni in de showroom, maar de prijzen worden nu alvast bekend gemaakt en beginnen bij 29.790 euro voor de Hatchback. De Estate is er voor prijzen vanaf 30.990 euro en de Laguna Coupé is er al voor 34.990 euro. De concurrerende prijzen en het nieuwe front met LED-dagrijverlichting, de zeer complete standaarduitrusting én slechts 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik maken de Laguna aantrekkelijker dan ooit.

De Laguna Hatchback en Estate zijn verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Expression en Bose. De Expression-uitvoering is standaard voorzien van onder meer lichtmetalen 16-inchwielen in ‘Bertrand’-design, LED-dagrijverlichting, cruisecontrol, een regen- en lichtsensor, Bluetooth en elektronische airconditioning met twee klimaatzones.
De snelle beslissers profiteren bovendien van een speciale introductieactie voor de in Expression uitgevoerde Laguna. Renault monteert namelijk geheel kosteloos het Pack R-Link Europa. Dit bestaat uit R-LINK, het online multimedia- en navigatiesysteem inclusief Europakaart, Bluetooth, een USB- en SD Card-aansluiting en Driving eco2, dat de rijstijl van de bestuurder analyseert en advies geeft voor het optimaliseren van het verbruik.

In combinatie met de dCi 110-motor en handgeschakelde zesversnellingsbak kost de Laguna Hatchback Expression 29.790 euro. Deze versie komt dankzij de CO2-emissie van 109 g/km (112 g/km voor Estate) bovendien bij zakelijk gebruik in aanmerking voor de gereduceerde bijtelling van 20 procent. Deze motorvariant is voor een meerprijs van 1.500 euro ook leverbaar met de EDC-transmissie met dubbele koppeling (Hatchback 113 g CO2/km, Estate 115 g/km).

Luxueuzer dan ooit
Wie weelderige luxe wenst, kiest voor het Bose-uitrustingsniveau. Met de nieuwe lichtmetalen 17-inchwielen van het type ‘Akihiro’, eveneens nieuwe antracietkleurige rundlederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen voor de bestuurder, meesturende bi-xenonverlichting, het Bose Sound System en het nieuwe Renault R-LINK online multimedia- en navigatiesysteem blijft er weinig te wensen over. In het geval van de dCi 110-motor vertegenwoordigen alle extra’s ten opzichte van de Expression een waarde van 7.000 euro. De meerprijs van de Bose-uitvoering bedraagt echter 3.000 euro, waardoor het voordeel oploopt tot maar liefst 4.300 euro.

Kopers die opteren voor de Energy dCi 150 Stop & Start, die standaard is gekoppeld aan de handgeschakelde zesversnellingsbak, zijn verzekerd van het Bose-uitrustingsniveau en betalen minimaal 35.790 euro. De CO2-emissie van de Laguna Hatchback bedraagt 118 g/km, die van de Estate 120 g/km. Ook de topversie, de dCi 175, is altijd als Bose uitgerust en stoot zowel als Hatchback als Estate 150 g CO2/km uit. Prijzen beginnen bij 41.790 euro. In alle gevallen geldt voor de Estate een meerprijs van 1.200 euro.

Monaco GP terug van weggeweest
Renault greep het vernieuwen van de Laguna Coupé aan voor de herintroductie van een oude bekende: de Monaco GP-uitvoering. Net als voor de Hatchback en Estate, geldt ook voor de Coupé met dCi 110-motor (109 g CO2/km) de gereduceerde 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik. Deze krachtbron is standaard als Monaco GP uitgevoerd, waarbij – zoals de naam al doet vermoeden – sportiviteit centraal staat. De lichtmetalen ‘Chrome Shadow’-wielen bijvoorbeeld zijn maar liefst 18 inch en sportstoelen zijn standaard. Tot de uitrusting behoren verder een hoogglans zwarte dak, metaallak, diverse hoogglans witte accenten in het interieur, aluminium pedalen en versnellingspook en het Renault R-LINK online multimedia- en navigatiesysteem. Voor de Laguna Coupé dCi 110 Monaco GP gelden prijzen vanaf 34.990 euro.
Voor een meerprijs van 5.000 euro maakt de dCi 110-motor plaats voor de Energy dCi 175 (126 g CO2/km) en is de Laguna Coupé uitgevoerd als Initiale. Deze uitvoering kenmerkt zich door lichtmetalen 18-inchwielen in ‘Celsium-design’, rundlederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen voor de bestuurder, meesturende bi-xenonverlichting, een Bose Sound System en Renault R-LINK online multimedia- en navigatiesysteem.

Kwaliteit, uiteraard
De Laguna III staat bij iedereen vooral bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn prestaties (nog beter door het 4Control-onderstel) en zijn veiligheidsniveau dat tot de beste van zijn klasse behoort.
Bij de lancering in 2007 was een van de belangrijkste doelstellingen van de Laguna III ervoor te zorgen dat Renault weer zou gaan behoren tot de beste constructeurs op het gebied van productkwaliteit en service. En dat is nu gelukt: met de Laguna is dat doel bereikt.

over Renault Group