Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine A110 Pure & Légende gepresenteerd tijdens Concours d’Élégance 2018

Alpine

Alpine blikt opnieuw terug op een zeer geslaagd Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Tijdens het grootste klassiekerevenement van Nederland, dat op 29 en 30 juni en 1 juli in Apeldoorn plaatsvond, trok het Alpine display veel belangstelling dankzij de aanwezigheid van twee nieuwe uitvoeringen van de Alpine A110 en 12 klassieke modellen van het merk dat in 1955 is opgericht.

De sterren van deze show waren de Alpine A110 Pure en Légende. De Alpine A110 markeerde vorig jaar de terugkeer van het Franse sportwagenmerk. Ook de nieuwe uitvoeringen Pure en Légende hebben alle kenmerkende eigenschappen van de illustere A110 ‘Berlinette’ uit de jaren zestig. Die was eveneens op de Alpine-display te bewonderen. Niet alleen de uiterlijke overeenkomsten zijn onmiskenbaar, ook onderhuids houdt de nieuwe A110 vast aan het concept van middenmotor, aandrijving op de achterwielen en een laag gewicht van slechts 1.080 kg (exclusief opties).

Alpine display steelt de show op Concours d’Élégance Paleis Het Loo

Naast de Alpine A110 Pure en Légende toonde Alpine 12 bijzondere, klassieke modellen waaronder de A106, de eerste Alpine, een zeldzame A108 Cabriolet, meerdere A110’s, de opzienbarende Conceptversie van de A310 en de A610 Turbo Albertville.

over Alpine