Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Twee nieuwe, 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens debuteren op Autosalon Brussel

Wereldpremière: Nieuwe Renault Kangoo Z.E. en Nieuwe Master Z.E.

KANGOO Z.E.   Personenauto's

Renault Pro+ breidt het aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar drie: de Twizy Cargo (geïntroduceerd in 2014), de nieuwe Kangoo Z.E. en de Master Z.E.

Met dit gamma beantwoordt Renault Pro+ niet alleen aan de uiteenlopende wensen van zakelijke klanten, maar ook aan de behoefte van duurzame mobiliteit.

Twee nieuwe, elektrisch aangedreven bedrijfswagens
De Kangoo Z.E. is al zes jaar de bestverkochte compacte, elektrisch aangedreven bedrijfswagen van Europa, met al meer dan 25.000 verkochte exemplaren sinds de introductie in 2011. De nieuwe Kangoo Z.E. is nu voorzien van een nieuwe batterij en een nieuwe elektromotor. Daarmee biedt hij een actieradius van 270 kilometer (volgens NEDC), ofwel 100 kilometer meer dan voorheen. De nieuwe Kangoo Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd en is vanaf de zomer van 2017 leverbaar in Nederland en de rest van Europa.

In het segment van de grote bedrijfswagens is het aanbod van volledig elektrische voertuigen nogal beperkt. Met de Master Z.E. bouwt Renault Pro+ verder op zijn expertise en leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s. De Master Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd, in samenwerking met PVI (Power Vehicle Innovation), een Franse onderneming gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. De Master Z.E. verschijnt tegen het einde van 2017 op de Nederlandse markt.

Lees hier het volledige persdossier.

1) NEDC: New European Driving Cycle – de Europese standaard meetmethode voor emissies en brandstofverbruik.

over Renault Group