Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Winnaar Renault Designcontest ‘Design de Auto van de Toekomst’

Personenauto's   ZOE

SCHIPHOL-RIJK – Arne Bijsterbosch is de winnaar van ‘Design de Auto van de Toekomst’. Zijn visie op auto van 2030 werd door de jury als beste beoordeeld. Als winnaar van de designwedstrijd mag Arne een jaar lang 100% elektrisch rijden in de nieuwe Renault ZOE.

Met de designcontest ‘Design de Auto van de Toekomst’ gaf Renault een vervolg aan de Renault Design Award, die op initiatief van Renault Nederland drie keer eerder gehouden werd. Dit jaar werden deelnemers uitgedaagd om hun visie te geven op de auto van de toekomst, waarna drie finalisten hun ‘toekomstvisie’ mochten uitwerken met hulp van een professionele schetser.

Gezondheidstrend

Het ontwerp van Arne werd op zaterdag 26 oktober tijdens de Dutch Design Week (DDW) tot winnaar gekozen. De vakkundige jury – onder leiding van Laurens van den Acker, Executive Vice President Corporate Design van Renault – was onder de indruk van zijn concept dat inhaakt op de gezondheidstrend, augmented en virtual reality. Hij bedacht een autonoom rijdende auto waarin de passagiers niet zitten, maar wandelen op een loopband.

“Dit jaar werden deelnemers uitgedaagd om hun visie te geven op de auto van de toekomst”

Open source en vertrouwen

Arne Bijsterbosch ging in de finale de strijd aan met Marcel de Boer, die een concept van een modulaire auto ontwierp, gebaseerd op een ‘open source’-model, waarbij meerdere partijen onderdelen en componenten kunnen fabriceren. De derde finalist Wiebe Audenaerd bedacht een auto die communiceert met en reageert op zijn omgeving en waarbij ‘vertrouwen’ centraal staat. Ook past de auto zich aan de persoonlijke voorkeuren van de diverse gebruikers aan.

Benieuwd naar winnaar? Of wil je alle afleveringen terugkijken? Bekijk HIER de afleveringen van ‘Design de Auto van de Toekomst’.

over Renault Group