Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Eerste ‘bloem van licht’ uitgereikt

Winnend ontwerp Renault Design Award gerealiseerd

Persbericht

De Set Light 01, het winnende ontwerp van de Renault Design Award, is in productie genomen. Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design bij Renault, omschrijft het ontwerp als ‘een bloem van licht’. Een prachtige limited edition van deze bijzondere lamp staat inmiddels in het huis van Nienke de Vrieze, die online haar stem uitbracht en daarmee een exemplaar won.

Van den Acker maakte deel uit van de vakjury die samen met het publiek bepaalde welk ontwerpvoorstel de Renault Design Award verdiende. Het was uiteindelijk het project van de veelbelovende industrieel ontwerper Daan van Tulder dat de competitie won. Daan werkte twee maanden aan de eerste versie van de Set Light 01. Het ontwerpproces was online te volgen.

Origineel design
Het winnende design werd door de jury beoordeeld als ‘een kwalitatief, creatief en origineel design’. Van den Acker is fan van de lamp, die geïnspireerd is op de ruitvorm van het Renault-logo: ‘Het is een prachtige lamp, eenvoudig, maar niet simpel. Door de gebogen aluminium delen op verschillende manieren te combineren, ontstaan steeds andere vormen.’
Eén van de eerste exemplaren van de lamp ging naar Nienke de Vrieze. Zij bracht online haar stem uit en won daarmee een limited edition van de Set Light 01.

Tags Award Design
foto's

over Renault Group