Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Zes Nederlandse studentenduo’s strijden om Renault Design Award 2017

Persbericht   Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Renault Nederland organiseert de derde editie van de Renault Design Award. In de 2017-editie van de ontwerpwedstrijd gaan zes studentenduo’s van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft met elkaar de strijd aan door de auto van de toekomst te ontwerpen. De Renault Design Award 2017 wordt 4 december a.s. uitgereikt door Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Renault en tevens alumnus van de TU Delft.

De visie van Renault op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en ontworpen om volledig te integreren in het leven van de mens. Op basis van deze visie ontwerpen de studenten de auto van de toekomst. De zes studentenduo’s zijn ingeloot door Renault en de TU Delft onder begeleiding van Elmer van Grondelle, program manager automotive design van de TU Delft.

De deelnemende ontwerpers werken voor deze opdracht vanuit de designfilosofie van Renault, gebaseerd op de zes fases van de levenscyclus. Elk team representeert een van deze levensfases en gaat vanuit dat thema aan de slag.

De voortang van de deelnemers is te volgen via een reeks mini-documentaires. Op 20 november worden de definitieve designs door de kandidaten ‘gepitched’. De finale en de uitreiking van de Renault Design Award 2017 vindt plaats op 4 december. De documentaires, pitches en finale zijn te volgen via www.renault.nl/designaward.

over Renault Group