Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Zinedine Zidane nieuwe ambassadeur van Alpine

Alpine   Corporate   Persbericht

Alpine presenteerde tijdens het Formule 1 Launch-event in Londen niet alleen de nieuwe Alpine A523 van het BWT Alpine F1 Team. Het merk kondigde ook aan dat Zinedine Zidane is aangesteld als nieuwe merkambassadeur en sponsor wordt van de initiatieven van Alpine voor kansengelijkheid: het Rac(H)er- programma voor inclusie en het Concours Excellence Mécanique.

De indrukwekkende reis van de Franse voetbalicoon Zidane, als speler en als coach, is een inspirerend voorbeeld voor alle begunstigden van de kansengelijkheidsprogramma’s van Alpine. Daarbij wordt een duidelijk statement gemaakt: zonder diversiteit worden de sport en de samenleving beroofd van de talenten die essentieel zijn voor hun prestaties en succes.

Zidane, die tevens een gepassioneerd autosportliefhebber is, krijgt als gebruiker en ambassadeur van Alpine ook de kans om deel te nemen aan het beraad over de auto van de toekomst en de ontwikkeling van de Alpine modellen van morgen.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “Zinedine Zidane is niet alleen een groot kampioen en een sportlegende, maar ook toegewijd om zijn wereldwijde bekendheid te benutten om jonge mensen te inspireren en verandering te stimuleren ter bevordering van kansengelijkheid. Hij is een voorbeeld van waar wij als bedrijf voor zouden moeten staan: een sterke mentaliteit, natuurlijk talent en voorvechter van inclusie, met behoud van een meritocratie door de mensen om hem heen te pushen om boven zichzelf uit te stijgen. We zijn bijzonder trots dat Zidane zich aansluit bij Alpine om een verschil te maken.”

Zinedine Zidane: “Zoals altijd is het een verhaal van ontmoetingen. De visie en concrete aanpak van de Alpine teams spreekt mij aan, vooral wat betreft de initiatieven voor kansengelijkheid, terwijl ik als Fransman een speciale band heb met Alpine en ook Formule 1-fan ben. Ik denk dat het belangrijk is om kinderen te vertellen dat zij op een dag de kampioenen van morgen kunnen worden en altijd in hun dromen moeten geloven, waar ze ook vandaan komen en welk pad ze ook bewandelen in het leven. Dit project van Alpine is bedoeld om te helpen dit mogelijk te maken. Verandering kost tijd, dus als ik kan bijdragen en helpen om dingen te versnellen, dan is dat voor mij al een voldoening.”

over Alpine