Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

100 x Renault ZOE voor Rijkswaterstaat

Elektrische auto's   ZOE

SCHIPHOL-RIJK – Rijkswaterstaat heeft een deel van het wagenpark vervangen door honderd exemplaren van de Renault ZOE. De volledig elektrisch aangedreven modellen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van het wagenpark van Rijkswaterstaat. De ZOE werd bij het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht officieel in ontvangst genomen door Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Rijkswaterstaat vervult een voorbeeldrol in de grootschalige vergroening van wagenparken. De ingebruikname van de eerste honderd exemplaren van de elektrische Renault ZOE markeert een belangrijke stap in de transitie naar een energieneutraal wagenpark in 2030, zoals Rijkswaterstaat voor zichzelf ten doel gesteld heeft

De actieradius van 400 km (volgens NEDC) en de mogelijkheden op het gebied van AC-laden waren belangrijke criteria bij de keuze van de elektrische modellen. Volgens Rijkswaterstaat scoorde de ZOE – de bestverkochte EV van Europa – het beste op deze onderdelen.

Alle exemplaren van de Renault ZOE worden ingezet als deelauto en zijn beschikbaar voor de medewerkers bij de verschillende vestigingen van Rijkswaterstaat in Nederland. De laadvoorzieningen van Rijkswaterstaat worden gevoed door groene stroom, waarmee het milieu nog eens extra ontzien wordt.

over Renault Group