Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

5 EuroNCAP sterren voor de ZOE

Elektrische auto's

De Renault ZOE heeft 5 sterren behaald bij de passieve veiligheid-tests die worden uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie EuroNCAP. Gezien de sinds januari 2012 aangescherpte normgeving bevestigt dit resultaat eens te meer de expertise van Renault op het gebied van passeve veiligheid.

Met een totale score van 82% is de Renault ZOE één van de koplopers in zijn segment, met overigens de beste score op het gebied van voetgangersveiligheid.

Bovendien is de ZOE de ambassadeur van het Fix4sure label, dat voorkomt dat inzittenden onder de gordels door kunnen schuiven, en biedt de auto een veilig weggedrag dankzij een snel en nauwkeurig reagerend chassis.

Om ontspannen en veilig te rijden in stedelijk gebied is de Renault ZOE standaard voorzien van de Z.E. Voice: een geluid buiten de auto dat overige weggebruikers voor de naderende auto waarschuwt.. De frequentie van het geluid is afhankelijk van de snelheid van de auto, is actief tot een snelheid van 30 km/h en er kan gekozen worden uit 3 verschillende soorten geluiden.

De Renault ZOE neemt hiermee elke twijfel weg en biedt dezelfde veiligheid – of zelfs meer – dan een vergelijkbare auto met een conventionele verbrandingsmotor.

Optimale bescherming van alle inzittenden, dat was het uitgangspunt bij alle onderzoek en ontwikkeling. De ZOE moest hetzelfde passieve veiligheidsniveau bieden als de nieuwe Clio waarmee het platform wordt gedeeld. Renault heeft uitgebreid onderzoek en tests uitgevoerd voor de ontwikkeling van de diverse veiligheidssystemen; op deze manier kan de veiligheid van de inzittenden ook echt worden gegarandeerd. Om de inzittenden meer bescherming te bieden, is de elektronica in de ZOE zo ontwikkeld dat de meest actuele actieve veiligheidssystemen razend snel worden geactiveerd wanneer dit nodig is.

Norm voor de bescherming van volwassen inzittenden
Bij een frontale aanrijding worden de bestuurder en passagier vóór beschermd door twee, grote airbags, gecombineerde zij- en gordijnairbags in de stoelen en veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers op 400 daN.
Achterin zijn alle zitplaatsen voorzien van 3-puntsgordels en hebben de buitenste zitplaatsen bovendien een spankrachtbegrenzer.

Fix4sure is een Renault-innovatie die is ontwikkeld om te voorkomen dat het lichaam bij een frontale aanrijding onder de gordel door schuift. Deze technologie beschermt alle inzittenden van de ZOE door middel van een speciale welving in de zitting van alle stoelen, in combinatie met een lage plaatsing van de bevestigingspunten van de veiligheidsgordels en twee airbags in de stoelzittingen voorin.

Lees het volledige persbericht in de bijlage.

Tags Euro NCAP ZOE

over Renault Group