Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Eerste beelden nieuwe Renault 4 E-Tech electric vrijgegeven

4 E-Tech electric   Renault
  • Renault onthult de eerste details van de nieuwe Renault 4 E-Tech electric, voorafgaand aan de onthulling op 14 oktober op de Autoshow van Parijs.
  • De verlichte grille en het stoffen vouwdak zijn kenmerkend voor het eigentijdse en originele karakter van de auto.
  • Ondanks zijn compacte formaat (4,14 meter lang) is de Renault 4 E-Tech electric net zo praktisch als zijn klassieke voorbeeld en zowel ruim als veelzijdig om te voldoen aan ieders behoeften.
  • Met de R4 R Pass, beschikbaar in zeven landen, is de nieuwe Renault 4 E-Tech electric met voorrang te bestellen, met levering van de auto in 2025

OVERTUIGEND VEELZIJDIG

In 1961 zorgde de Renault 4 voor een ware revolutie op de automarkt, waarmee het model al snel een emblematische status bereikte. Het was de eerste gezinsauto van Renault met een voorin geplaatste motor. Doordat een transmissietunnel ontbrak, kon de vloer van de auto volledig vlak blijven. De ruime en vindingrijke 4L was ideaal voor gebruik in stedelijk gebied en op het platteland, doordeweeks en in het weekend, voor werk en voor vakantie. De auto kwam precies op het juiste moment en paste perfect in een samenleving die in beweging was. De auto werd enorm populair: in meer dan honderd landen was het dé auto voor het grote publiek. Renault bouwde meer dan acht miljoen exemplaren.

De Renault 4 E-Tech electric is net zo veelzijdig als zijn voorganger en past op zijn beurt eveneens perfect in de huidige tijd. Hij is volledig elektrisch, eigentijds en heeft een innemende persoonlijkheid. Met een lengte van 4,14 meter vormt hij in het B-segment een perfecte aanvulling op de 3,92 meter lange Renault 5. Hij staat op hetzelfde AmpR Small platform en is ontworpen voor een toonaangevende binnenruimte, met compromisloze flexibiliteit en comfort. De Renault 4 E-Tech electric wordt gebouwd in het Franse Maubeuge en arriveert in 2025 bij de Nederlandse dealers.

EERSTE OFFICIËLE FOTO’S

Vooruitlopend op de officiële onthulling van de nieuwe Renault 4 E-Tech electric – op 14 oktober 2024 op de Autoshow van Parijs – toont Renault alvast enkele snapshots van het exterieur. Die geven een indruk van de uitstraling van de auto en de geslaagde mix van klasse en gebruiksgemak.

Enkele designelementen alvast uitgelicht:

  • GRILLE

De langwerpige grille heeft een ononderbroken verlichte omlijsting van de op de buitenste hoeken geplaatste ronde LED-koplampen. De Renault 4 E-Tech electric is tevens het eerste model van het Franse merk met een verlicht merklogo. De neuspartij doet meteen denken aan die van de klassieke Renault 4 uit de jaren zestig, met een eigentijdse en originele uitstraling.

  • LOGO

De modelaanduiding bestaat uit een glanzende, emblematische ‘4’ op de achterklep.

  • ACHTERLICHTEN

De driedelige achterlichten van de originele 4L zijn direct herkenbaar. Ze hebben opnieuw een verticale indeling, maar zijn nu voorzien van hedendaagse technologie en gegoten in een moderne vorm. Ze benadrukken de kenmerkende persoonlijkheid van de Renault 4 E-Tech electric. De zwarte, glanzende basis geeft de achterlichten extra verfijning.

  • ZIJRUITEN

Boven de achterwielen van de Renault 4 E-Tech electric zijn kenmerkende, trapeziumvormige zijruitjes geplaatst – een herkenbaar element van de klassieke Renault 4 – die het raamoppervlak van opzij verder vergroten.

  • DEURPROFIEL

Op de flanken van de Renault 4 E-Tech electric zijn drie horizontale lijnen in het plaatwerk geperst, die direct doen denken aan de kunststof schilden die op de latere 4L-modellen werden gebruikt. De lijnen hebben een perfect formaat en geven het profiel van de auto meer structuur.

  • VOORSCHERMEN

De A-stijlen staan door middel van stickers in verbinding met de wielkastranden en vormen zo een hint naar de karakteristieke voorspatborden van de originele RENAULT 4.

  • ACHTERSPOILER

Deze knipoog naar de dakvorm van de originele Renault 4 is onmiskenbaar. De spoiler aan de achterkant van het dak is een prikkelende toevoeging aan het silhouet van de auto.

  • ACHTERKLEP

De hoek van de achterklep, die voor een lage tildrempel helemaal naar beneden loopt, is een van de belangrijkste kenmerken van de Renault 4 E-Tech electric.

  • BUMPERS

De verchroomde bumpers en rubberen rozetten zijn verleden tijd, verticale elementen in de voor- en achterbumper verwijzen echter naar de originele Renault 4.

  • STOFFEN VOUWDAK

In de Renault 4 E-Tech electric kun je onderweg de wind door je haren laten waaien – net als bij enkele varianten van zijn klassieke naamgenoot. Het stoffen vouwdak schuift helemaal naar achteren.

VOORIN DE WACHTRIJ MET DE R4 R PASS

Kopers van de Renault 4 E-Tech electric kunnen bij de bestelling en levering kiezen voor dezelfde voorrangsmogelijkheden als kopers van de Renault 5 E-Tech electric. Houders van de R4 R Pass kunnen de Renault 4 E-Tech electric al vijftien dagen eerder bij de dealer bestellen dan het overige publiek. Wie binnen dit exclusieve tijdsbestek een exemplaar bestelt, krijgt ook voorrang tijdens de productie en levering.

Vanaf 1 oktober 2024 kunnen klanten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk via de Renault website een R4 R Pass bestellen voor € 150,-.

Houders van de R4 R Pass profiteren ook van andere voordelen, zoals miniatuurauto’s die direct naar het huisadres worden verstuurd en uitnodigingen voor evenementen die exclusief voor leden zijn. De R4 R Pass en wt4-app (waarvan de naam voor de gelegenheid is veranderd) bieden bovendien een selectie van exclusieve updates over de Renault 4 E-Tech electric, voordat die officieel beschikbaar zijn.

over Renault