Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine toont elektrische toekomst op Masters Expo 2023

Alpine   Persbericht

‘Alpine goes Electric’. Dat is de slogan waarmee Alpine op de Masters Expo staat, die van 7 tot en met 11 december 2023 in RAI Amsterdam wordt gehouden. Op de Alpine-stand in Hal 12 kunnen bezoekers van dichtbij kennismaken met de Alpine A290_β en Alpine Alpenglow – twee spectaculaire conceptauto’s die een blik werpen op de elektrische toekomst van Alpine. Alpine ontwikkelt namelijk zijn eigen ‘Dream Garage’, bestaande uit zeven uiteenlopende 100% elektrische modellen die in aanloop naar 2030 op de markt komen. De aanwezigheid van Alpine op de Masters Expo vormt het startschot voor de elektrische toekomst van het merk in Nederland.

Alpine A290_β

De Alpine A290_β (A290 bèta) is een voorproefje van een volledig nieuwe, elektrisch aangedreven sportwagen voor het B-segment: de Alpine A290. Deze komt in 2024 op de markt en luidt een nieuw tijdperk in voor Alpine. Het gaat hier om de eerste van zeven nieuwe, elektrische modellen die het merk in aanloop naar 2030 introduceert. Daarnaast betreedt Alpine nieuwe marktsegmenten met deze elektrische hot-hatchback, waarmee de A290 een nieuw hoofdstuk opent in de boeiende geschiedenis van het Franse merk.

Alpine Alpenglow

Ook de Alpine Alpenglow geeft een indruk van de toekomstige productie- en raceauto’s van het merk. De spectaculaire conceptauto opent de deur naar autosport met nieuwe duurzame invullingen, waaronder waterstof. De Alpenglow is het beginpunt voor het design van alle toekomstige modellen, technologie en innovaties van Alpine, terwijl hij trouw blijft aan de historie van het merk. Hij staat symbool voor Alpine als fabrikant van straatauto’s, een grote naam in de autosport en een merk dat zijn sociale verantwoordelijkheid neemt.

Europa’s enige premium zakenbeurs

Masters Expo is de enige premium zakenbeurs die in Europa wordt gehouden. De Masters Expo 2023, die van 7 tot en met 11 december in RAI Amsterdam wordt gehouden, telt circa 350 exposanten die hun producten presenteren op een beursvloer van ruim 40.000 m2. Tickets voor het evenement zijn hier te bestellen: https://tickets.mastersexpo.com/.

over Alpine