Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Eerste grote aflevering elektrische Renaults in Europa

Athlon Car Lease overhandigt de eerste Kangoos Z.E.

Elektrische auto's

SCHIPHOL-RIJK – Renault is gestart met de levering van de elektrisch aangedreven modellen uit het Renault Z.E.-gamma. Athlon Car Lease ontving de primeur in Europa om de eerste Renaults Kangoo Z.E. te overhandigen aan de Rabobank. De overhandiging van de sleutels aan de leaserijders vond plaats op het hoofdkantoor van Athlon Car Lease in Almere.

De ingebruikname van de eerste elf elektrisch aangedreven Renaults door Athlon Car Lease is onderdeel van de aangekondigde reserveringsovereenkomst van honderd volledig elektrisch aangedreven Renaults. In totaal neemt het leasebedrijf 65 Renaults Kangoo Z.E. en 35 Renaults Fluence Z.E. af. Athlon Car Lease zet de komende jaren in op verduurzaming van het wagenpark.

Duurzaamheid
‘De mobiliteitsbehoefte van onze klanten verandert en duurzaamheid krijgt hier een steeds belangrijkere rol in. Ook het autogebruik en de manier waarop wagenparkbeheerders en leasebedrijven hiermee omgaan, verandert de komende jaren flink, aldus Marchel Koops, commercieel directeur van Athlon Car Lease. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat elektrisch vervoer een belangrijke bijdrage levert in de strijd tegen klimaatverandering en dat elektrische auto’s op termijn een aanzienlijk deel van de markt voor mobiliteitsoplossingen veroveren. De ingebruikname van de modellen van het Renault Z.E.-gamma zien wij dan ook als een belangrijke stap naar de verduurzaming van ons wagenpark. Door voorop te lopen in elektrische mobiliteit plukken we hiervan ook als eerste de vruchten.’

Rabobank Groep
Ook bij Rabobank staan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid hoog in het vaandel. De Rabobank Groep zet zich actief in voor het bevorderen van duurzaamheid in de eigen bedrijfsvoering en de complete waardeketen. Koops: ‘Rabobank is erg enthousiast over het initiatief van Athlon Car Lease om de Renault Fluence Z.E. en de Renault Kangoo Z.E. op te nemen in het wagenpark. De lokale banken beginnen met elektrisch aangedreven Renaults Kangoo, die zij inzetten als company car. Dergelijke initiatieven bevorderen de innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit enorm.’

Renault is in november 2011 van start gegaan met de verkoop van de Kangoo Z.E. en Fluence Z.E. in Nederland. De Renault Twizy volgt in het voorjaar van 2012 en de Renault ZOE in het najaar van 2012. De Kangoo Z.E. is verkozen tot ‘International Van of the Year 2012’.

Fotobijschrift:
Omringd door kersverse Rabobank berijders in het midden van de foto van links naar rechts: Marchel Koops – Commercieel Directeur Athlon Car Lease, Ron Droste – Directie Voorzitter Rabobank Den Haag en Léan Verstoep – Directeur Verkoop Renault Nederland.

over Renault Group