Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

AUTO ADE-RE: Renault Group en Adecco Group bundelen krachten om werknemers in de auto-industrie te ondersteunen

Corporate

De auto-industrie verandert in hoog tempo en dat heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid en de vaardigheden van de werknemers in deze sector. Om die transformatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, bundelen Renault Group en Adecco Group hun krachten. Met de oprichting van het samenwerkingsverband ‘AUTO ADE‑RE’ willen beide partijen gezamenlijk ondersteuning bieden ten aanzien van opleiding, competenties en werkgelegenheid.

Vereniging om HR-transformatie in de automobielsector te ondersteunen

Duurzaam rijden wordt de standaard in de Europa. Auto’s die na 2035 nieuw op de weg komen moeten emissievrij zijn en daarom versnelt de auto-industrie de overstap naar elektrische voertuigen. Dat heeft gevolgen voor de vaardigheden en kwaliteiten van werknemers in de automobielsector. Renault Group en Adecco Group, beide wereldwijd toonaangevend in hun sector, willen daarop anticiperen met het aanbieden van concrete oplossingen voor de veranderingen die gepaard gaan met deze transformatie.

Om de doelstellingen te bereiken en de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en toekomstige autoberoepen te ondersteunen, gaan Renault Group en Adecco Group nauw samenwerken met leveranciers en onderaannemers. Met AUTO ADE-RE willen zij werknemers in de automobielsector ondersteunen bij het vinden van banen. Daarvoor zal alle expertise en knowhow op het gebied van human resources (werving, opleiding, detacheren, enz.) worden ingezet.

Met de expertise van LHH – een bureau op het gebied van talentmanagement en het mobiliseren van medewerkers en een van de drie Global Business Units van Adecco Group – ziet AUTO ADE-RE voor zichzelf ook een preventieve taak weggelegd: het verzachten van de impact van toekomstige reorganisaties bij leveranciers door de omscholing van hun medewerkers zo goed mogelijk op de behoeften van de onderneming afstemmen.

“We maken van onze sociale verantwoordelijkheid een centraal onderdeel van onze transformatie om de klimaatuitdaging en de opkomst van elektrische voertuigen aan te gaan. Na de lancering van onze bedrijfsuniversiteit ReKnow University – met als doel om onze medewerkers op te leiden in nieuwe mobiliteitsberoepen – zetten we ons nu samen met Adecco Group in om ondersteuning te bieden aan de medewerkers van onze leveranciers in Frankrijk, om zo het hele ecosysteem om te buigen naar de auto van de toekomst en de banen die daar bij horen.”
Luca de Meo, CEO Renault Group

“Ik ben trots op de oprichting van AUTO ADE-RE. Het is een eerste tastbare stap op weg naar een nog sterkere samenwerking tussen Renault Group en Adecco Group met één belangrijk gemeenschappelijk doel: het zo goed mogelijk laten slagen van de transformatie. Door de expertise van onze bedrijven Adecco en LHH te delen, kunnen we van invloed zijn op de beroepen van de toekomst. Als grootste particuliere werkgever in Frankrijk en leider op het gebied van human resources, moet onze Groep een leidende rol spelen bij het begeleiden van de veranderingen in belangrijke industriële sectoren zoals de auto-industrie.”
Alexandre Viros, President Adecco Group Frankrijk

OVER RENAULT GROUP

Renault Group loopt voorop in een mobiliteit die zichzelf opnieuw uitvindt. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het gebied van elektrificatie, omvat Renault Group vier complementaire merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – die duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen bieden aan zijn klanten. De groep is actief in meer dan 130 landen en verkocht 2,7 miljoen modellen in 2021. Er werken bijna 111.000 mensen die dagelijks het doel belichamen, zodat mobiliteit mensen dichter bij elkaar brengt. Klaar om uitdagingen aan te gaan, zowel op de weg als in competitie, zet Renault Group zich in voor een ambitieuze transformatie die waarde zal genereren. Dit is gericht op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten en een nieuwe reeks van nog meer competitieve, evenwichtige en geëlektrificeerde modellen. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft de groep de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraliteit in Europa te bereiken. www.renaultgroup.com/en.

OVER ADECCO GROUP

De Adecco Group, met het hoofdkantoor in Zürich (Zwitserland), is een van de grootste HR-dienstverleners ter wereld. Via het netwerk van 1.300 kantoren en agentschappen in heel Frankrijk en samen met 9.000 medewerkers breng het bedrijven en mensen samen voor lange of korte termijn. De groep verbindt talent met organisaties en biedt HR-diensten en geavanceerde technologie aan om te kunnen slagen in een snel veranderende economie. De Adecco Group vertrouwt op een ecosysteem van merken die experts zijn in hun vakgebied en bestaat uit drie internationale business units: Adecco, een bedrijf voor personeelsoplossingen, dat flexibele plaatsing, vaste plaatsing en outsourcing biedt in alle sectoren; Akkodis (AKKA Technologies & Modis), leider in het geven van advies op het gebied van technologie en digitale engineering en vaardigheden; en LHH, een bedrijf voor talentontwikkeling dat individuen en organisaties helpt bij het zoeken naar oplossingen voor personeelswisselingen.

over Renault Group