Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Autosalon van Genève 2013

Renault onthult de Renault Captur, de nieuwe urban crossover

Door stijl en functionaliteit te combineren, bevat de Renault Captur het beste van drie werelden: de ruimte en veelzijdigheid van een MPV, de robuuste uitstraling van een SUV en het comfort en gemak van een hatchback in één. Hij draagt de ambitie van Renault uit om innovatie voor iedereen bereikbaar te maken. De Renault Captur biedt een aantal functionaliteiten die nieuw zijn voor het Crossover segment, zoals de verschuifbare achterbank, de bagageruimte met dubbele bodem, kofferbakinhoud van minimaal 377 liter en het navigatie / multimedia-aanbod dat bestaat uit Media Nav en Renault R-Link.

Renault blijft trouw aan zijn strategie om innovatie voor iedereen bereikbaar te maken en neemt een voorsprong op het gebied van de ‘connected’ auto door het multimediasysteem Renault R-Link. Het systeem is nu leverbaar op de nieuwe Clio hatchback, Estate en R.S, ZOE, Captur en de nieuwe Kangoo Express.

Het nieuwe Renault-gezicht vormt de rode draad op de Renault stand in Genève. Zo is de nieuwe Scénic-familie op de stand te bekijken. Deze is uitgebreid met de Scénic Xmod, een MPV in crossover stijl. Met zijn stoere uiterlijk en zijn gecontroleerde rijgedrag is hij klaar om erop uit te gaan.

Renault is al meer dan 115 jaar intensief bezig met autosport. Als aanbieder van motoren voor vier F1 racestallen en bezitter van elf constructeurtitels in de F1 maakt Renault gebruik van zijn passie en de technologische expertise die het merk op het circuit heeft verworven. Renault zet z’n knowhow in voor de ontwikkeling van het Energy-motorenaanbod. Dit aanbod wordt nu uitgebreid met de gloednieuwe benzinemotor Energy TCe 130 Stop & Start die vanaf maart bestelbaar wordt voor de nieuwe Scénic en Grand Scénic.

Met de onthulling van de nieuwe Clio GT 120 EDC, wakkert Renault de passie nog verder aan door, via zijn R.S. en GT-aanbod, veelzijdige sportauto’s voor iedereen bereikbaar te maken.

Na de lancering van vier elektrische auto’s in twee jaar geeft het merk dat sinds 1998 leider is op de bedrijfswagenmarkt een preview van de nieuwe Kangoo Z.E. Dit betekent een vernieuwing voor zowel de pionier van het Z.E.-gamma als voor de nummer één op de Europese markt van de elektrische bestelwagens. Deze nieuwe fase past in de volledige vernieuwing van het Kangoo-gamma die Renault eind januari aankondigde.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Tags Autosalon

over Renault Group