Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Mooi startveld verwacht voor eerste races

Clio Cup Benelux gaat op RTL

Autosport

De Clio Cup Benelux is klaar voor de testdag op Circuit Park Zandvoort volgende week dinsdag. De merkencompetitie met de Clio RS 4 en 3, bereidt er het seizoen voor, een seizoen dat start met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 4 en 6 april. Ondertussen bereikte de promotor van de meest succesvolle merkencup van de Benelux een overeenkomst met RTL om een verslag van maar liefst 20 minuten na iedere racemeeting uit te zenden. Voor de start van het seizoen worden net als vorig jaar 18 à 20 Clio verwacht, terwijl voor de tweede race van het seizoen, eind mei in Spa, al diverse bijkomende wagens aangemeld zijn.

Wie start er in Zandvoort voor de eerste van de Clio Cup Benelux is een veelgehoorde en gelezen vraag, enkele weken voor de eerste race van het seizoen. Met een verwachte startgrid van 18 à 20 wagens doet de Clio Cup Benelux evengoed als in 2014.

Joost Custers (Series Manager): We hebben uiteraard de beide grote teams Certainty en Bleekemolen, die samen goed zijn voor een kleine startgrid op zich. Daarnaast hebben we ook teams uit België, Spanje en Zweden, samen met enkele individuele rijders uit Nederland. Samen komen we nu al op 17 à 18 wagens uit, terwijl sommige rijders hun akkoord nog moeten geven. Ons uitgangspunt is even goed doen als vorig jaar, toen we 19 Clio 4 en 3 op de startgrid van Zandvoort hadden. Na Zandvoort hebben we een pauze van ongeveer twee maanden tot de volgende wedstrijd, de World Series by Renault in Spa (29-31 mei). Onder meer de Belgen Filip Uyttendaele en Tony Verhulst hebben zich al aangemeld en een reeks jonge Belgen wil er ook aan de start verschijnen. De reden? Uiteraard onze lancering van de Belgian Clio Cup, die de drie Belgische wedstrijden omvat. Opvallend genoeg hebben we ook enkele Nederlanders, die vorig jaar heel het kampioenschap hebben gereden, die nu vooral mikken op de races buiten Nederland. Ik denk dat in moeilijke economische omstandigheden, kijk naar veel andere series in de Benelux, een stabiele startgrid al een opdracht an sich is. Wij gaan daar dit seizoen van uit. De deelnemerslijst volgt voor de eerste race.

Tv voor Clio Cup Benelux
Troeven heeft de Clio Cup Benelux anders meer dan voldoende. Uiteraard is er de kwaliteit van de Clio, een wagen waar vorig seizoen amper technische problemen mee waren, terwijl ook de schitterende raceweekends zoals World Series by Renault, Gamma Racing Day en Nascar @ Zolder, een reden zijn om aan het kampioenschap deel te nemen.

Mick de Haas (Series Promotor): “Bovendien hebben wij een akkoord met onze partners ALD Automotive, RCI en Renault om alle meetings in een samenvatting van 20 minuten uit te zenden op RTL. We gaan dus volop investeren in Tv, op vraag van de deelnemers, waardoor de return on investment voor hun sponsors stevig groeit. Ook buiten Nederland zullen deze beelden te zien zijn, uiteraard via onze eigen kanalen, maar ook op andere zenders. De meerwaarde van de Tv-deal moet zeker nog mensen over de streep halen om de Clio Cup Benelux te vervoegen.”

Testdag Clio Cup Benelux
Op dinsdag 24 maart wordt het seizoen 2015 definitief afgetrapt. Op Circuit Park Zandvoort staat dan de media en testdag op het programma, waarbij ’s namiddags zal gereden worden. Teams kunnen er rijders laten kennis maken met de Clio, de pers is welkom en ook alle fans kunnen komen genieten van onze wagens.

More info: https://www.facebook.com/RenaultClioCupBenelux

Tags Clio Cup
foto's

over Renault Group