Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Clio Cup Benelux gaat samenwerken met TCR Benelux

Autosport

Na drie seizoenen als aparte merkenrace, gaat Clio Cup Benelux samenwerken met Kronos Events en TCR Benelux en in 2017 het startveld van de Touring Car Racer vervoegen gedurende de zes meetings die worden betwist op Belgische en Nederlandse circuits.

“In de huidige conjunctuur is het niet gemakkelijk om één merkenracerij voldoende leefbaar te houden, “ zegt Karl Schuybroek, directeur communicatie van Renault België-Luxemburg. ”Gezien wij als “race in de race” onze eigen klassementen en dito podiums behouden – en toch kunnen meesurfen op het succes van TCR -, is het laten opgaan van de Clio Cup in TCR Benelux een goede keuze. Ook naar de toekomst toe. De rijke geschiedenis van Renault in de merkenracerij is het beste voorbeeld dat wij altijd enorm veel belang hebben gehecht aan het ter beschikking stellen van producten waarmee in de eerste plaats de klanten-coureurs aan de slag kunnen gaan.”

Bij Kronos Events is men verheugd over de komst van de Clio Cup Benelux in het peloton van TCR Benelux.

“Van bij de prille gesprekken over de geboorte van TCR Benelux hebben wij altijd gedacht aan een promotieformule binnen TCR Benelux,” stelt Marc Van Dalen, General Manager van Kronos Events. “Omdat voor 2016 onze eerste zorg eruit bestond het product TCR voldoende te tonen en geloofwaardig en aantrekkelijk te maken, hebben wij zo’n merkenrace bewust even in het vriesvak gelegd. Na dit eerste zeer geslaagde seizoen zijn wij opnieuw gaan nadenken over een “race in de race”. Bij Renault had men een gelijkaardig plan ontvouwd voor de Clio Cup Benelux en het ogenblik was rijp om de krachten te bundelen.”

De Clio Cup Benelux-deelnemers zullen dus een gelijkaardig programma als TCR Benelux onder de wielen geschoven krijgen – 220 minuten track time per weekend – en net zoals de TCRauto’s zullen de Clio’s geschoeid staan op Michelin-rubbers.

MdH Consultants en Kronos Events leggen nu de laatste hand aan het specifiek sportief reglement van de Clio Cup Benelux in TCR Benelux 2017.

foto's

over Renault Group