Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Clio Cup Benelux in actie tijdens European Nascar weekend op Zolder

Autosport

Vorig seizoen miste hij de titel in de Clio Cup Benelux op één schamel punt, dit seizoen kan het bijna niet meer mis voor Niels Langeveld. Na negen van de dertien races heeft hij een voorsprong opgebouwd van 75 punten op nummer twee Sebastiaan Bleekemolen. Nummer drie Melvin de Groot volgt op 79 punten. Zondag kan de Sassenheimer zijn concurrenten de genadeklap geven tijdens het Zolder European Nascar-weekeinde in België.

“Ik ben volledig gefocust op de twee wedstrijden op het circuit van Zolder. Als ik beide races in de top drie finish komt het zeker goed”, blikt Langeveld met vertrouwen vooruit. “Ik ga er vol tegenaan om het kampioenschap op de mooiste manier te beslissen.” Daarbij geldt het vorige seizoen als extra motivatie voor de snelle coureur”. Destijds werd hij vice-kampioen achter Sebastiaan Bleekemolen. “Toen verloor ik het kampioenschap op één punt. De nare nasmaak daarvan wil ik natuurlijk wegspoelen.”

Dit seizoen heeft Langeveld zich tot dusver overtuigend de beste getoond. Hij won maar liefst vijf van de negen races en stond bij alle races na afloop op het podium. Langeveld: “Het geeft aan dat ik het hele jaar sterk ben geweest.” Dat de coureurs van de Clio Cup Benelux dit weekeinde in actie komen op het circuit van Zolder stemt hem optimistisch. “Op dat circuit ben ik altijd sterk, dus ik ben blij dat we daar rijden.”

Hij bewaart zijn mooiste herinnering van dit seizoen aan Spa-Francorchamps. “Vooral de tweede race zal me lang bijblijven. De baan was halfnat toen ik op de tweede plaats door Eau Rouge reed en de koploper inhaalde. Daarna pakte ik een voorsprong van negentien seconden.”

Of hij zondag op even fraaie wijze wint, doet er voor Langeveld niet toe, zoláng hij maar wint. “Ik heb wat recht te zetten. De titel kan me bijna niet meer ontgaan.”

Joel Affolter, die op Assen indruk maakte tijdens zijn debuut in de CLIO 3, zal op Zolder zijn debuut maken in de Clio 4.“Ik heb zoveel plezier gehad in Assen en hoop op Zolder in de Clio 4 te kunnen laten zien wat ik echt waard ben”.

Ook in de Belgian Clio Cup stijgt de spanning naar een hoogtepunt. In het door de Belgische federatie RACB ondersteunde kampioenschap kan Romain De Geer de titel voor zich opeisen.

Programma Zolder European Nascar, zondag 4 oktober:
12.25 – 12.55 Renault Clio Cup Race 1
16.55 – 17.25 Renault Clio Cup Race 2

Tags Clio Cup
foto's

over Renault Group