Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dacia neemt drie wereldprimeurs mee naar Autosalon van Genève

Dacia

Dacia neemt met veel trots deel aan de Geneva International Motor Show van 2024. Op een stand van maar liefst 900 m2 presenteert Dacia drie wereldprimeurs: de nieuwe Duster, de nog aantrekkelijkere, volledig elektrische Spring en de extreme Sandrider, waarmee Dacia de uitdaging van de Dakar Rally 2025 aangaat.

DE NIEUWE DACIA DUSTER

De nieuwste generatie van de iconische SUV van Dacia, de Duster, beleeft zijn officiële publiekspremière op de Autosalon van Genève 2024. De Duster verscheen 2010 en is in 2017 volledig vernieuwd. Inmiddels is de Dacia Duster een gevestigde naam en een model dat tegen de geldende normen van de SUV-markt ingaat. En met succes, want Dacia heeft tot nu toe meer dan 2,2 miljoen exemplaren van de Duster verkocht.

De derde generatie van de Dacia Duster is gebaseerd op het CMF-B-platform. Hij is robuuster, oogt assertiever en biedt een breed aanbod motoren waarmee de Duster aan ieders behoeften kan voldoen. Er is keus uit onder meer de ECO-G 100 (LPG),  HYBRID 140 en een 48V TCe 130 mild hybrid, en voor- en vierwielaandrijving. Zo blijft de volledig nieuwe Duster de gezins-SUV met de beste prijs-prestatieverhouding. Nederlandse prijzen van de nieuwe Duster volgen binnenkort.

Ontdek hier meer over de volledig nieuwe Duster.

DE NIEUWE DACIA SPRING

De nieuwe Dacia Spring heeft een compleet nieuw design voor zowel het exterieur als het interieur. De nieuwe Spring is de enige volledig elektrische auto in Europa die minder dan 1.000 kilogram weegt. Ondanks zijn compacte afmetingen biedt het model nog steeds de beste laadruimte in zijn segment en veel handige voorzieningen.

De Spring is digitaler dan ooit, met een aanpasbaar digitaal 7-inch instrumentarium en een 10-inch multimediascherm dat centraal op het dashboard is geplaatst. Verder is de auto veelzijdiger dan ooit, dankzij een elektromotor met 33 kW (45 pk) vermogen in de Essential- en Expression-uitvoeringen, en 48 kW (65 pk) in de Expression- en Extreme-uitvoeringen. De nieuwe Dacia Spring blijft de volledig elektrische auto met de beste prijs-prestatieverhouding van Europa.

Ontdek hier meer over de nieuwe Dacia Spring. De marktintroductie is gepland voor de zomer van 2024. Direct rijden met het 2023 model? Kijk voor de scherpe actievoorwaarden op Dacia.nl

DACIA SANDRIDER: DEELNEMEN AAN DE DAKAR 2025

Dacia presenteert op de Autosalon van Genève het prototype Sandrider waarmee de Dacia Sandriders, zoals het W2RC-team van Dacia officieel heet, vanaf 2025 deelneemt aan het volledige World Rally-Raid Championship. De befaamde Dakar Rally is de eerste rally in dat kampioenschap.

Dacia herdefinieert zijn essentie voortdurend aan de hand van zijn drie merkpijlers: Essential but Cool, Robust & Outdoor en Eco-Smart.

Deelname aan uitdagende rally’s ligt perfect in lijn met de strategie van Dacia. Het biedt een levensgroot technologisch laboratorium waarin Dacia zich inzet voor klimaatneutrale mobiliteit. De rallysport biedt Dacia de gelegenheid om zijn focus op de essentie te testen onder de uitdagendste omstandigheden. Het project richt zich op de inzet voor betaalbare reductie van CO2-uitstoot, waarbij Sandrider rijdt op synthetische brandstof die geproduceerd wordt door Aramco.

Ontdek hier meer over de Sandrider en de Dacia Sandriders.

Op 26 februari 2024 van 10:00 tot 10:30 uur is Sébastien Loeb, meervoudig WRC-kampioen en coureur voor Dacia tijdens de Dakar 2025, aanwezig bij het Sandrider-prototype op de Dacia-stand.

Bovendien presenteert Dacia de vernieuwde Sandero, Sandero Stepway en Jogger. Ontdek hier meer.

over Dacia