Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dacia op Autosalon van Genève

Dacia   Dokker   Duster   Lodgy   Logan MCV   Sandero

Op de Autosalon van Genève van dit jaar introduceert Dacia de Série Limitée Tech Road. Deze speciale uitvoering vervangt de succesvolle Stepway uitvoering en is beschikbaar op de Duster, Logan, Sandero, Logan MCV, Lodgy en de Dokker – in twee nieuwe kleuren: Rouge Fusion en Gris Highland.

Tegelijkertijd introduceert Dacia ook zijn nieuwe 1.3 TCe 130 GPF- en 150 GPF-motoren voor de Duster (4×4), Lodgy en Dokker. In deze benzinemotoren van de nieuwste generatie zijn innovaties van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi gecombineerd om te voldoen aan de hoogste eisen op het vlak van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De Série Limitée Tech Road is voorzien van rode accenten, zowel op de carrosserie – op de taillelijn, de spiegelkappen en de dorpels – als in het interieur – op de deurpanelen, de omlijsting van de ventilatieopeningen, de speciale interieurbekleding en de vloermatten voorin en achterin. Het interieur is aansprekend met twee tinten lichtgrijs en donkerrood, dat contrasteert met het antracietkleur van het dashboard.

Een rode naafdop siert de nieuwe 16-inchwielen (17-inch voor de Duster) in de kleurencombinatie Sparkling Sparkling Silver/Gris Erbe. De wielen zijn gepolijst, zodat ze er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook eenvoudig zijn te onderhouden.

De Série Limitée Tech Road-modellen zijn voorzien van automatische airconditioning, parkeersensoren achter en het MediaNav multimedia-/navigatiesysteem geschikt voor Apple CarPlay® en Android Auto®. De Dacia Duster Série Limitée Tech Road is daarnaast uitgerust met een handsfree card en achteruitrijcamera. De Dacia Duster en Sandero Série Limitée Tech Road en zijn vanaf dit moment te bezichtigen bij de Dacia dealer, de andere modellen volgen op korte termijn.

Ionuţ Gheorghe, Dacia Sales and Marketing Director, zegt: “Deze introductie is een veelbelovend begin van 2019! Vorig jaar kende Dacia een recordjaar, met veel succes voor de Sandero, de nieuwe Duster en 20,5% hogere verkoopcijfers.”

Nieuw verkooprecord

In 2018 verkocht Dacia wereldwijd 700.798 voertuigen, een groei van 7% (7,5% voor personenauto’s en 1,1% voor lichte bedrijfsauto’s).
Ook in Europa vestigde Dacia een nieuw verkooprecord! Met 511.622 afgeleverde auto’s (+ 10,3%) groeide het marktaandeel met 0,3 procentpunt naar 2,9%. In Nederland verkocht Dacia in 2018: 4.346 personenvoertuigen en 627 bedrijfswagens.
De Sandero was ook weer in 2018 Europa de populairste auto voor particulieren. De nieuwe Duster, die een jaar geleden is geïntroduceerd, is in Europa het de meest populaire C-segment SUV bij particulieren.

Bekijk alle prijzen van de Dacia modellen en van de nieuwe Série Limitée Tech Road-modellen in de bijlage.

over Dacia