Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De Groot en Langeveld zorgen voor enerverende zaterdag in Clio Cup op Gamma Racing Day

Autosport

Heel even leek Melvin de Groot alsnog de zege uit handen te geven tijdens de eerste race van de Renault Clio Cup op het circuit van Assen. Maar de coureur van Team Bleekemolen herstelde zich en greep zaterdag tijdens de Gamma Racing Day toch de winst, vlak voor Niels Langeveld, die tweede werd, en nummer drie Sebastiaan Bleekemolen.

“Het was spannend, maar daardoor ook een leuke race”, zei De Groot met een grote grijns op zijn gezicht. “En het is natuurlijk altijd leuk om te winnen. Daar doe je het tenslotte voor.”
De van poleposition vertrokken coureur dicteerde vanaf de start het tempo en sloeg weldra een gat met Langeveld en Bleekemolen. Hij bleek zijn zaakjes uitstekend voor elkaar te hebben, want lange tijd werd het hem niet moeilijk gemaakt. Totdat hij in de voorlaatste ronde een foutje maakte. Zo kwam Langeveld nog akelig dichtbij. “Gelukkig was het gat nog steeds een paar autolengtes; ik dacht wel: ‘oei, even oppassen nu’.” Maar in het vervolg maakte De Groot geen fouten meer en zodoende raasde hij als eerste voorbij het zwartwitgeblokt.

Hoewel het Langeveld dus net niet lukte om De Groot in te halen, sprak de kampioenschapsleider van een ‘toprace’. “Ik had een heel goede start en ging als een kogel”, blikte hij tevreden terug. “Sebastiaan en Melvin reden op nieuwe voorbanden, terwijl ik gebruikte banden had, maar ik kwam toch nog dichtbij. Helaas heb ik net niet kunnen winnen, maar ik heb met het mes tussen de tanden gereden. Ik ben blij met het resultaat en morgen kan ik nog met twee nieuwe banden rijden.”

In de Clio III-klasse voor jonge talenten maakte Joel Affolter grote indruk. De pas achttienjarige debutant was vrijdag tijdens de kwalificatie al naar de snelste tijd in zijn klasse gedenderd, een dag later pakte hij brutaal de overwinning tijdens zijn eerste race ooit in een Renault Clio. Zijn kwaliteiten als karter kwamen daarmee op overtuigende wijze ook in de autosport tot uiting. “Maar winnen? Dat had ik echt niet verwacht”, sprak een verbouwereerde Affolter. “Het was lastig dat ik geen ervaring heb in de Clio Cup. Mijn start kan dan ook nog wel beter.” Niettemin had hij zich opperbest vermaakt. “Ik vind het een erg leuke auto. Het schakelen in de Clio is heel gaaf. Je moet echt werken, dat is het echte racen. Ja, de Fransen weten wel hoe ze een raceauto moeten maken.”

Tijdschema Renault Clio Cup Benelux:

Zondag 2 augustus:
10.10 uur: tweede race
17.30 uur: derde race

Tags Clio Clio Cup

Over Renault Group