Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Hoofdstuk 7 – Innovatieve interieurtechnologie

De nieuwe Megane E-Tech electric: boordevol innovaties

Al bijna 125 jaar is Renault een bron van innovatie. Uiteenlopende nieuwigheden van het merk hebben de tand des tijds doorstaan en worden nog altijd dagelijks toegepast. Neem bijvoorbeeld de versnellingsbak met rechtstreekse verbinding met de aandrijfas (1899), de vervanging van de slinger door een automatisch startsysteem (1909) en de ‘vijfde deur’ van een hatchback (1961). Ook deurvergrendeling met infraroodafstandsbediening (1983) en de compacte, platte sleutelkaart (2000) zijn een greep uit de vele vondsten waarin Renault pionierde. En Renault zal altijd blijven innoveren. Met als laatste toevoeging de nieuwe Renault Megane E-Tech electric, de eerste auto van zijn ‘Nouvelle Vague’. Tijdens de ontwikkeling van de Megane E-Tech electric werden meer dan 300 patenten aangevraagd. We selecteren uit deze vele gepatenteerde vernieuwingen zeven voorbeelden die we per stuk uitlichten. In dit zevende en laatste deel leggen we uit hoe de Megane E-Tech electric steeds leidend blijft op het gebied van technologie, zelfs als het gaat om achteraf geïnstalleerde uitrustingen.

Dacia-Sandero-de-geheimen-van-zijn-succes

“Met het programmeerbare configuratiescherm, een gepatenteerde innovatie, willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om automatisch updates te ontvangen zonder dat dit invloed heeft op eventuele aanpassingen die in het servicenetwerk zijn uitgevoerd.” Patrick Benavoli, Architect Multimedia-software, Renault Software Factory

 

 

Voordelen van de innovatie

Programmeerbaar configuratiescherm voor ‘over the air’-updates:

  • Maakt aftersales van connected uitrustingen mogelijk.
  • Gebruikt de hulpmiddelen en infrastructuren die al aanwezig zijn in het servicenetwerk.

Een selectieve update

Verlies van informatie over gepersonaliseerde uitrusting en accessoires bij een update behoort definitief tot het verleden.

Dankzij dit systeem wordt bijvoorbeeld het formaat van nieuwe velgen opgeslagen in het besturingssysteem. Wel zo gemakkelijk voor de eigenaar.

Meer informatie

Referentie van het patent:

  • Programmeerbaar configuratiescherm:

Patent FR-20-03114 – Uitvinders: Patrick Benavoli, Pascal Ménier en Marie-Cécile Afanténos

Patrick Benavoli 

Pascal Ménier

Marie-Cécile Afanténos

over Renault