Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alleskunner

De nieuwe Renault Clio R.S.

Autosport   Clio R.S.

De nieuwe Renault Clio R.S. 200 EDC is met zijn EDC versnellingbak met dubbele koppeling en de nieuwe 1.6 Turbo met 200 pk die Renault Sport heeft getuned opnieuw een echte “hot hatch”. Bij deze nieuwe Clio is gebruik gemaakt van alle kennis van Renault op het gebied van comfort en multifunctionaliteit en van de expertise die Renault Sport Technologies op circuits heeft opgedaan. Het is verbazingwekkend hoeveel rijgemak en –plezier deze combinatie biedt in het dagelijkse verkeer. Als de bestuurder het wil, verandert de Renault Clio R.S. 200 EDC in een temperamentvolle sportauto.

De nieuwe Clio R.S. 200 EDC combineert rijcomfort, topprestaties en een beheerst brandstofverbruik. Al deze kracht zit verpakt in een carrosserie die sportiviteit op een sensuele en dynamische manier uitdrukt. De nieuwe Clio R.S. 200 EDC is ontworpen door Renault Sport Technologies en wordt met bezieling geproduceerd in de fabriek van Dieppe (Normandië). Het model richt zich op sportieve rijders, maar ook op veeleisende puristen.

De nieuwe Clio R.S. 200 EDC is het vlaggenschip van het Renault Clio aanbod. Het model is zowel exclusief als supersnel. Het is een uitstekende auto in het dagelijkse verkeer, want hij rijdt verbazingwekkend gemakkelijk, is bijzonder comfortabel en heeft een beperkt brandstofverbruik. Nooit eerder was een sportieve Clio zo multifunctioneel.

Ali Kassaï – Directeur A/B segment

Uiteraard heb ik de neiging om te beweren dat de nieuwe Clio R.S. 200 EDC de ‘beste Clio’ is. Ik durf te zeggen dat onze puristische klanten – compromisloos op het gebied van prestaties – de auto extreem snel gaan vinden, heerlijk om te besturen en voorzien van ongeëvenaarde technische innovaties. Bij het ontwikkelen van de nieuwe Clio R.S. 200 EDC hebben we gebruik gemaakt van alle kennis die is opgedaan op de circuits gedurende tientallen jaren. Het is dan ook een echte Renault Sport geworden.
Maar ook de pragmatischere klanten die vooral aangetrokken worden door het ontwerp en het uiterlijk van de nieuwe Clio R.S. maar huiverig staan tegenover een ‘radicaal product’, zullen verkocht zijn. De nieuwe Clio R.S.200 EDC is zo te configureren dat je er bovennormaal mee kunt presteren, terwijl je er de rest van de tijd normaal mee kunt rijden. Op de markt van de sportauto’s of de auto’s die fun zijn om in te rijden wordt steeds vaker gevraagd naar ‘topklasse’ naast ‘prestaties’. Het is dan ook heel vernieuwend om beide eigenschappen in één auto aan te kunnen bieden.

Patrice Ratti – Algemeen directeur Renault Sport Technologies

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Tags Clio R.S.

over Renault Group