Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De nieuwe Renault Talisman

Personenauto's   TALISMAN

SCHIPHOL-RIJK – Renault presenteert de geheel nieuwe Talisman. De vierdeurs sedan vertaalt de elegante designtaal, hoogwaardige kwaliteit en moderne features van de recent geïntroduceerde Renault Espace naar het D-segment. Met zijn bijzonder royale interieur en kofferbak behoort de Talisman tot de ruimste modellen in zijn klasse, terwijl het geavanceerde onderstel, de efficiënte motoren en de vele veiligheidsfuncties bijdragen aan de unieke rijervaring. De nieuwe Renault Talisman beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt (17 t/m 27 september) en wordt begin volgend jaar op de markt verwacht. Prijzen worden op een later moment bekend gemaakt. De Renault Talisman Estate wordt in het voorjaar van 2016 op de markt gebracht.

‘We zijn trots om de Talisman te onthullen, Renaults nieuwe sedan. De Talisman heeft zeer royale exterieur afmetingen, veel binnenruimte en comfort voor passagiers. Het is een echte winnaar, met een stoere voorkant, een elegante achterkant en gespierde flanken. Vanuit iedere hoek waarop je de auto bekijkt, straalt er kracht vanaf. We hebben de auto met passie ontworpen zodat berijders zich trots voelen in hun Talisman’. Laurens van den Acker – Directeur Industrial Design Renault

RUIM EN PERFECT IN BALANS
De nieuwe Renault Talisman combineert uiterst moderne stijlelementen met de traditionele proporties van een sedan. De genereuze lengte en breedte van respectievelijk 4,85 en 1,87 meter zijn perfect in verhouding en komen volledig ten goede aan de interieurruimte.

De designers en ingenieurs werkten nauw samen om de daklijn zo laag mogelijk te houden. De hoogte bedraagt slechts 1,46 meter en behalve een dynamische uitstraling levert dat ook een ideale verhouding tussen het glasoppervlak en de plaatdelen (33/66) op. Verder wordt de visuele aantrekkingskracht van de Renault Talisman versterkt door de lange motorkap, de wielbasis van 2,81 meter en de grote wielen tot 19-inch.

Lees hier het volledige persdossier

Tags Talisman

over Renault Group