Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De Renault ZOE kan worden gereserveerd

Elektrische auto's

ALLE PRIJZEN BEKEND Na de officiële onthulling op de Autosalon van Genève 2012 maakt Renault nu alle prijzen bekend voor de ZOE, de 100% elektrische hatchback, die vanaf heden kan worden gereserveerd op www.renault-ze.nl De ZOE komt dit najaar in Nederland en wordt geproduceerd in de fabriek van Flins, in Frankrijk. In Nederland zal het eerste uitrustingsniveau ZOE Life worden aangeboden vanaf € 20.690 incl. BTW en BPM. Deze uitvoering is rijk uitgerust met onder meer het geïntegreerde multimedia tablet Renault R-Link, de Caméléon-lader en automatische airconditioning. Twee luxueuze versies - ZOE Zen en ZOE Intens - worden aangeboden voor € 22.490 incl. BTW en BPM. De batterij wordt gehuurd voor een bedrag vanaf € 79 incl. BTW / maand voor 10.000 km per jaar / 36 maanden.

Met zes wereldprimeurs en zestig patenten, laat Renault met de ZOE zien hoe ver zij is op het gebied van elektrisch rijden en geavanceerde elektrische technieken:

1.  ZOE is de eerste seriegeproduceerde elektrische auto die in Nederland te koop is vanaf € 20.690 incl. BTW en BPM.
2.  ZOE is de eerste seriegeproduceerde elektrische auto met een maximale actieradius van 210 km (NEDC).
3.  ZOE is de eerste auto die standaard wordt uitgerust met het ‘Range OptimiZEr’ systeem dat het reële bereik verbetert op basis van drie innovaties – een vernieuwend regeneratief remsysteem, een gecombineerde airconditioning en verwarmingssysteem en Michelin Energy E-V banden die een minimum aan energie verbruiken ongeacht de rijomstandigheden. Zo kan de ZOE tijdens ritten net buiten de stad een bereik bereiken van tussen de 100 km in de winter en 150 km in seizoenen met gemiddelde temperaturen.
4.  ZOE is de eerste elektrische auto die met verschillende vermogens (tot 43 kW) kan worden opgeladen, dankzij de ingebouwde oplader ‘Caméléon’. De oplaadtijd varieert dan van 30 minuten tot 9 uur. Bij een ‘sneller’ oplaadpunt dat 22 kW levert, kan de ZOE bijvoorbeeld in één uur worden opgeladen. Deze oplaadpunten zijn eenvoudiger en goedkoper om grootschalig neer te zetten dan de huidige snelle oplaadpunten. Opladen met 22 kW zorgt voor een langere levensduur voor de batterijen en heeft minder impact op het lichtnet dan snel opladen met 43 kW.
5.  ZOE is de eerste elektrische auto die de grootschalige verspreiding van snelle oplaadpunten mogelijk maakt, die eenvoudiger zijn en tot vier keer goedkoper.
6.  ZOE is de eerste auto van Renault met Renault R-Link: met een zeven inch touchscreen, navigatiesysteem en Connected Services.

Met de ZOE maakt Renault mobiliteit met nul uitstoot voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk. De ZOE is geheel nieuw ontworpen als 100% elektrische auto, ideaal in gebruik en al leverbaar vanaf € 20.690 incl. BTW en BPM.

over Renault Group