Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Driemaal podiumplaats voor Renault tijdens verkiezing Zakenauto en Bestelauto van het jaar 2014

Bedrijfswagens   TRAFIC

SCHIPHOL-RIJK – Renault is vijf maal hoog geëindigd tijdens de verkiezing Zakenauto en Bestelauto van het Jaar 2014. Het Franse merk stond met vijf modellen in de top drie. De hoge kwaliteit, de goede rijeigenschappen, de lage kosten, het design en de kwaliteit van de dealerorganisatie maken indruk op de vakjury.

De Renault Mégane veroverde een fraaie derde plek in de eindrangschikking tijdens de verkiezing Zakenauto van het Jaar 2014. Behalve het design, de rijeigenschappen en de gebruiksmogelijkheden waardeert de jury ook de kwaliteit. En de Mégane weet te overtuigen als het gaat om de factor ‘emotie’, meldt het juryrapport.

Veelbelovend: Clio Estate
Op de AMbitie-ranglijst – met daarop de zakelijke beloften – finishte de Renault Clio Estate als derde, mede dankzij het design van Laurens van den Acker. Letterlijk schrijft de jury over de auto: ‘Een verrassend fraai en volwassen compact model met Nederlandse accentjes, want de chef designer komt uit ons land. We zijn plaatsvervangend trots … In één woord samengevat: veelbelovend.’

Trafic aan de top
Bij de verkiezing van Bestelauto van het Jaar 2014 eindigde de Renault Trafic als derde. Twee jaar geleden werd hij uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar. De jury constateert dat de auto ook in 2014 bij de top in zijn klasse behoort.

In de categorie ‘Large’ (laadvermogen 1.601 tot 2.000 kilo, GVW tot 3,5 ton) werd de Renault Master gekozen tot de beste grote bestelauto. Ook de Kangoo Express is volgens de vakjury ‘met voorsprong’ de beste in zijn klasse (500 tot 800 kilo laadvermogen). Behalve de goede kilometerkostprijs, de goede rijeigenschappen en de vernieuwde styling scoort dit model extra punten met de kwaliteit van de dealerorganisatie.

Vakjury
De verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management. In de jury zitten directielieden en experts van leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders bij bedrijven, vakjournalisten en een lease-adviseur. Zij beoordelen de auto’s op een groot aantal onderdelen.

over Renault Group