Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dubbele overwinning voor Melvin de Groot in de Renault Clio Cup Benelux 2016 tijdens pinksterraces op Circuit Park Zandvoort.

Autosport

Op een voor de Nederlandse autosport historische dag is het Melvin de Groot die met een dubbele overwinning het seizoen 2016 vliegend van start is gegaan. Zowel in race een, als in race twee heeft Melvin tot de laatste ronde moeten knokken met de slechts 15 jarige nieuwkomer Mika Morien die beide races als tweede op het podium mocht plaatsnemen. Was het in de eerste race nog zijn vader Ronald Morien op de derde plaats, tijdens de tweede race was het de Zandvoorter Dillon Koster die genoot van de derde plaats op zijn thuiscircuit. Naast de bekers en de champagne mag Melvin de Groot maandagmorgen 16 mei namens Renault de handelsdag openen op Beursplein 5 te Amsterdam.

Bij de Clio Challenge was Martijn Kool niet te verslaan. Tijdens beide races wist hij de jarige Filip Uyttendaele en de sterk rijdende Tony Verhulst ruim achter zich te houden. Filip neemt wel de overwinning in de Belgium Cup mee naar huis.

Tijdens de Pinksteraces was het veertig jaar geleden dat Renault in de Benelux van start is gegaan met cupracen. De paddock stond vol met meer dan 150 moderne als klassieke Renaults ,van de oude Gordini’s waarmee het allemaal begon tot de hypermoderne en bloedsnelle Mégane RS01.

Tags Clio Cup

over Renault Group