Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dubbele overwinning voor Sebastiaan Bleekemolen en dubbel podium voor jarige Michael Bleekemolen op Hockenheim

Autosport

Met een dubbele overwinning is het duidelijk dat Sebastiaan Bleekemolen op weg is naar de titel in de Renault Clio Cup Benelux dit seizoen. Op het snelle circuit van Hockenheim (D) kreeg Sebastiaan het echter niet kado. In een incidentrijke race en na inzet van de safetycar kwam Sebastiaan, met een gehavende auto, als eerste over de streep voor Melvin de Groot en als derde de, vandaag 67 jaar geworden, Michael Bleekemolen. Winnaar van de gezamenlijke race met Clio Cup Central Europe was de Zwitser Dino Calcum.

In race 2 maakte  Sebastiaan Bleekemolen wederom duidelijk waarom hij recht heeft op de titel met winst voor vader Michael Bleekemolen en Rene Steenmetz. Met de Tsjechische rijder Tomas Pekar als overall winnaar. Ook tijdens deze race was het cupracen op het scherpst van de snede met veel onderlinge gevechten en af en toe contact tussen de auto’s. Helaas moest Melvin de Groot de race na een aanrijding voortijdig verlaten.

Sebastiaan Bleekemolen :“Het was niet makkelijk hier op Hockenheim, ik heb er hard voor moeten vechten, maar is ben erg blij met de dubbele overwinning en gaaf om samen met mijn vader op zijn verjaardag op het podium te staan”.

Komend weekend,  8 en 9 oktober, zijn de laatste 2 races van het seizoen op het circuit van Spa Francorchamps.

over Renault Group