Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Eén miljoen autos van Renault uitgerust met het ingebouwde Carminat TomTom navigatiesysteem

Persbericht

Renault heeft onlangs de miljoenste auto uitgerust met een Carminat TomTom navigatiesysteem en laat een ongekende stijging van de verkoop zien: 38% voor de Clio, 77% voor de Scénic, 25% voor de Trafic. Voor Nederland zijn deze percentages 20% voor de Clio, 98% voor de Scénic en 50% voor de Trafic.

Carminat TomTom LIVE is leverbaar voor alle personenauto’s van Renault (behalve de Modus, Twingo en Wind) en sinds begin 2010 ook voor alle bedrijfswagens van het merk.In Nederland is Carminat TomTom LIVE standard op de Mégane en Scénic (m.u.v. Authentique uitvoering), Laguna en Espace. Voor de andere modellen is het systeem optioneel leverbaar.

Renault werkt sinds 1982 aan de ontwikkeling van een navigatiesysteem in auto’s en blijft trouw aan zijn traditie van slimme innovaties die voor iedereen betaalbaar zijn. In 1994 is Renault met de eerste proefritten met het Carminat-systeem de eerste constructeur die volledig ingebouwde navigatiesystemen aanbiedt. Sinds 2002 is de begeleiding dynamisch en wordt de reistijd opnieuw berekend als er bijvoorbeeld files staan.

In samenwerking met de leider op het gebied van de losse navigatiesystemen zorgt Renault voor meer flexibiliteit, een snellere marktintroductie en de nodige ergonomie door het navigatiesysteem volledig in te bouwen in de auto.Carminat TomTom kwam in het voorjaar van 2009 op de markt en blijft zich sindsdien voortdurend ontwikkelen in het kader van steeds meer efficiency. Begin 2010 werd Carminat TomTom uitgebreid met twee nieuwe functies: IQ RoutesTM, dat op elk moment en elke dag van de week de beste route biedt op basis van de snelheden en de statistische reistijd en Advanced Lane Guidance, dat op het scherm de kruispunten en rijstroken weergeeft.

Eind 2010 ging de navigatie nog een stapje verder in zijn begeleiding van de bestuurder met de introductie van de LIVE-versie. Het hele Renault-gamma kan nu optioneel worden uitgebreid met 4 innovatieve Connect Services:
– HD Traffic: voor efficiëntere routebegeleiding in real time. (file informatie)
– Waarschuwingen verkeersveiligheid: geven in real time de ongelukken, gevaarlijke stukken en risicozones.
– Local Search via Google: haalt de POI’s uit een database van meer dan 20 miljoen referenties.
– Weersverwachting voor 5 dagen.

“We vinden het geweldig dat we kunnen melden dat vandaag onze miljoenste Carminat TomTom in een Renault is gemonteerd. Dit cijfer is een tastbaar bewijs van het succes van ons product en onze samenwerking met Renault. We zijn van plan om deze samenwerking met Renault op de lange termijn voort te zetten en onze klanten het beste van onze expertise te bieden”, Giles Shrimpton, Algemeen Directeur van TomTom Automotive.

“Sinds 2009 heeft een miljoen Renault-rijders vertrouwen getoond in het ingebouwde Carminat TomTom navigatiesysteem. Nu biedt dit ingebouwde intelligente navigatiesysteem, dat slechts € 490 kost, zeer populaire Connect Services, die bijna onmisbaar zijn als je eenmaal de kwaliteit van hun prestaties hebt ervaren.” Stephen Norman, Directeur Marketing & Communication Wereldwijd.

Over TomTom
TomTom is opgericht in 1991 en was wereldwijd de eerste leverancier van lokalisatie- en individuele navigatieproducten voor alle bestuurders, die kunnen profiteren van de beste ervaring op het gebied van navigatie. TomTom is gevestigd in Amsterdam en heeft meer dan 3.500 mensen in dienst. De producten worden in meer dan 40 landen verkocht.TomTom produceert navigatiesystemen, ingebouwde infotainmentsystemen, met kaarten en realtime services, inclusief HD Traffic.

Voor meer informatie over de meest actuele wegenkaarten ter wereld, en voor de verkeersinformatie in real time, verwijzen we u naar de website www.routes.tomtom.com.Meer informatie vindt u op www.tomtom.com

Over Renault
Renault is op alle continenten aanwezig en heeft meer dan 30 fabrieken en 18.000 verkooppunten in 118 landen. Het merk ontwerpt, produceert en introduceert een groot gamma innovatieve auto’s, die generatie na generatie veiliger en milieuvriendelijker worden. Vandaag de dag zet Renault zijn rendabele groeibeleid voort met de bijbehorende merken Dacia en Renault Samsung Motors. Renault heeft 121.000 mensen in dienst. In 2010 had de Renault Groep een omzet van 38.971 miljoen euro en werden er meer dan 2,6 miljoen auto’s verkocht.

Tags TomTom

over Renault Group