Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Elektrische Renaults voor Paleis van Versailles

Elektrische auto's

Renault heeft met de beheerders van het Paleis van Versailles een overeenkomst gesloten voor de levering van 23 elektrisch aangedreven auto’s. Deze worden in de tuinen van het paleis ingezet voor onderhoud en beveiliging.

De beheerders van het paleis zochten duurzame voertuigen voor het onderhoud van het uitgestrekte landgoed – zo’n achthonderd hectare, met 350.000 bomen en 300.000 bloemen. Er was één beperking: de voertuigen mochten geen geluids- en stankoverlast veroorzaken voor bezoekers. Het was dan ook al snel duidelijk dat het volledig elektrisch aangedreven voertuigen moesten worden!

Renault is de enige fabrikant met een volledig gamma elektrisch aangedreven voertuigen: van de tweepersoons Twizy via de stadsauto ZOE tot de gezins- en lichte bedrijfsauto Kangoo Z.E. Dus werken Renault en de beheerders van het Paleis van Versailles samen. Om de tuinen op milieuvriendelijke wijze te onderhouden, maar ook om de veiligheid en het welzijn te waarborgen van de jaarlijks twaalf miljoen bezoekers.

De 23 emissievrije Renaults worden door de beheerders van Versailles overal voor ingezet. Het personeel pendelt over het terrein met drie Renaults ZOE. De tuiniers en conservatoren vervoeren bijzondere objecten, planten en gereedschap in tien varianten van de Kangoo Z.E.. En de beveiligers zetten tien Twizy’s in, vanwege hun wendbaarheid en snelheid.

Er zijn ongeveer dertig oplaadpunten voor de elektrische voertuigen aangelegd in het nationale park van Versailles. Deze bevinden zich op plaatsen waar ze de architectuur en het aanzien van het paleis en de tuinen niet aantasten.

Bezoekers van Versailles kunnen ook een bijzondere Twizy tegenkomen: de Twizy-koets, voorzien van dezelfde decoratie als die op de koets van de toenmalige troonopvolger van zonnekoning Lodewijk XIV, de toekomstige Lodewijk XVII.

over Renault Group