Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Equipe Verschuur wint Final 4, wintertitel voor Sebastiaan Bleekemolen

Autosport

De Final 4, de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2015-2016, is gewonnen door Harrie Kolen, Eric van Loon en Mike Verschuur. Het drietal wist met een door Equipe Verschuur geprepareerde Renault RS01 zonder problemen de vier uur durende wedstrijd te winnen. Sebastiaan Bleekemolen scoorde de algemene kampioenstitel, mede dankzij de winst in Divisie III, waarbij hij de auto deelde met zijn broer Jeroen Bleekemolen.

De dag startte met de kwalificatietraining, waarbij Harrie Kolen, Eric van Loon en Mike Verschuur al snel lieten blijken de favoriet voor de dagzege te zijn. Zij pakten met de snelle Renault RS01 de pole position, gevolgd door Leon Rijnbeek en Leonard Hoogenboom in de Bas Koeten Racing Wolf GB08 Sportscar. Loris Hezemans en Olivier Hart klokten de snelste tijd in Divisie II met de SEAT Leon TCR. In Divisie III was de combinatie van Mika Morien, Ronald Morien en Niels Langeveld (Renault Clio) het snelste, terwijl in Divisie IV de beste tijd werd geklokt door Volkswagen Golf-coureurs Henk Maassen van de Brink en Robin Vogel.

De start van de race werd perfect genomen door Mike Verschuur. Hij wist direct een voorsprong te nemen op de achtervolgende equipes. Rijnbeek en Hoogenboom kwamen iets minder goed van hun startplek en moesten zich gedurende de openingsronde weer terug naar de tweede positie vechten met hun Wolf GB08 Sportscar. Lang konden zij niet genieten van deze positie, want bij de eerste pitstop liep de equipe aanzienlijke vertraging op, mede door een brandje (dat snel geblust werd). Beter verging het voor de Equipe Verschuur RS01-bemanning. Niet alleen Mike Verschuur was snel met de bolide onderweg, ook Eric van Loon en Harrie Kolen wisten tijdens hun stint de leidende positie te verstevigen. Met een sterke voorsprong van vijf ronden kwam het trio dan ook als winnend team over de finish. Op een keurige tweede plaats finishten Cor Euser en Bas Barenburg. Het duo wist met de stijlvolle Lotus Evora GT4 de equipe van Marcel van Berlo en Bob Herber (Porsche 997 GT3 Cup) voor te blijven.

In Divisie II leek het team van Tischner Motorsport, met de coureurs Matthias Tischner, Michael  Tischner en Uli Becker, een serieuze titelkandidaat, maar technische problemen zorgde ervoor dat de BMW coureurs ver terug werden geworpen in het klassement. Uiteindelijk wisten de drie rijders nog wel als zevende te finishen in hun divisie, maar dit leverde onvoldoende punten op om de wintertitel te pakken. De zege in de jlasse werd uiteindelijk gepakt door Eric van den Munckhoff en Henry Zumbrink. Het duo reed met hun BMW Z4 GTR een solide wedstrijd. Martin van de Berge en Henk Haane scoorden een verdienstelijke tweede positie, goed voor een derde plaats in de eindstand van het kampioenschap voor Van de Berge. Op de derde plaats eindigden Peter Koelewijn en Joris Schouten.

Mooie gevechten waren te zien in Divisie III, waarbij volop met de Renault Clio Cup bolides om de punten werd gestreden. In de beginfase leken Mika Morien, Ronald Morien en Niels Langeveld goed op weg naar de zege in divisie, maar voor het verstrijken van het eerste uur stelden Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen orde op zaken door de leidende positie over te nemen. Ook Rene Steenmetz en Michael Bleekemolen wisten zich voor de Clio van Morien/Morien/Langeveld te plaatsen. Met een aanpassing in de pitstopstrategie probeerden de equipes nog verschil te maken. Dat bracht de zege van Sebastian en Jeroen Bleekemolen niet in gevaar. Dankzij de zege scoorde Sebastiaan Bleekemolen ook voldoende punten om de wintertitel veilig te stellen. Rene Steenmetz en Michael Bleekemolen finishten als tweede en eindigden daardoor ook als tweede in de eindstand van het kampioenschap. De laatste podiumplaats in Divisie III ging naar Mika Morien, Ronald Morien en Niels Langeveld.

In Divisie IV ging de eindoverwinning naar Karel Neleman en Mark Verhaegh. Voor Neleman was het tweede maal op rij dat hij in Divisie IV wist te winnen. De tweede plaats in de klasse werd gepakt door Leon van Zuilekom, Peter Altevogt en Ron Wijnakker (BMW 123d), op een ronde achterstand van de leiders. Henk Maassen van de Brink en Robin Vogel finishten als derde in Divisie IV.

Eindstand Winter Endurance Kampioenschap 2015-2016.

1. Sebastiaan Bleekemolen 32 ptn
2. Michael Bleekemolen & Rene Steenmetz 28 ptn
3. Martin van de Berge 26 ptn

 

over Renault Group