Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Exclusieve 100% elektrische Renault voor de Paus

Elektrische auto's

De eerste auto zal uitsluitend bij het zomerverblijf van de paus worden gebruikt. Hij is wit en heeft het pauselijk wapen op de portieren. Het is een milieuvriendelijke, duurzame versie van de ‘Pausmobiel’. De auto is gebaseerd op de Kangoo Maxi Z.E, is 4,6 m lang en 1,8 m breed, en heeft een elektrische motor van 44 kW (60 pk) en een lithium-ion batterij met een maximaal bereik van 170 km (bij gemengd gebruik NEDC).

Het ontwerp van het tweede model lijkt erg op dat van het eerste, maar is blauw met een witte en gele streep op de zijkant. Deze auto is bestemd voor de Gendarmerie van Vaticaanstad die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van de paus.

De twee auto’s zijn omgebouwd in samenwerking met de Franse carrosseriebouwer Gruau. De aangepaste, exclusieve versies hebben vier zitplaatsen, waaronder twee losse, bijzonder comfortabele achterstoelen. Verder bevatten ze specifieke functionaliteiten, zoals een open dak, uitneembare achterste zijruiten, openslaande achterportieren en elektrisch inklapbare treeplanken om gemakkelijker in en uit te stappen.

Renault stelt op deze manier zijn ervaring als autofabrikant – leider op het gebied van elektrische auto’s – ten dienste van het milieuvriendelijke beleid van Vaticaanstad en Paus Benedictus XVI.

over Renault Group